1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Otomobil satışında düzenleme! Bu hatayı yapan 100 bin lirasından olacak: ‘Şu anda tespitleri yapıyoruz’

Otomobil satışında düzenleme! Bu hatayı yapan 100 bin lirasından olacak: ‘Şu anda tespitleri yapıyoruz’

featured
service

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, otomobil ilanlarına yönelik yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu duyurdu. Gürcan, sosyal medya platformlarında yayınlanan ilanların daha sıkı kontrol edileceğini belirterek, yönetmeliklere uyum sağlamayan platformların her bir ilan için 10 ila 100 bin TL arası ceza ile karşı karşıya kalacağını açıkladı.

Habertürk’ün haberine göre Gürcan, otomobil ilanlarında tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, yeni yönetmeliklerin detaylarını paylaştı. “Şu anda tespitleri yapıyoruz. Onlar ya bize uyacaklar ya da uymadıkları takdirde her ilan başına 10-100 bin TL arası ceza uygulanacak” dedi. Bu düzenlemenin, özellikle sosyal medya üzerinden yapılan otomobil satış ilanlarının kontrolünü artıracağı vurgulandı.

Gürcan, otomotiv sektöründe yapılan düzenlemelerin yalnızca ilanlarla sınırlı kalmadığını belirterek, distribütör ve yetkili satıcılara da çeşitli yükümlülükler getirildiğini açıklayarak “Yetkili satıcıyı 1 ay içinde son 3 yıllık satışlarının aylık ortalamasından fazla taşıt almaya zorlamaması, fatura tarihinden sonra, taşıt fiyatında artış yapmaması, taşıtı 15 gün içinde yetkili satıcıya teslim etmesi, yetkili satıcının taşıt satışlarını ve kampanyalara katılımlarını mal veya hizmet alımı gibi şartlara bağlamaması gibi kuralları devreye aldık. Yine, sektörden gelen taleplere istinaden, yetki belgesi alınması için gerekli olan şartlar arasından iş yeri açma ve çalışma ruhsatını çıkardık ek olarak 1 Mart 2025 tarihine kadar yapılacak yetki belgesi başvurularına lise mezuniyeti şartına muafiyet getirdik” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Otomobil satışında düzenleme! Bu hatayı yapan 100 bin lirasından olacak: ‘Şu anda tespitleri yapıyoruz’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz