1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Faizsiz 150 Bin Lira Kredi Verilecek: Kimler Yararlanabilir? Şartları Neler?

Faizsiz 150 Bin Lira Kredi Verilecek: Kimler Yararlanabilir? Şartları Neler?

featured
service

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİNE YOĞUN İLGİ

Başlangıçta, depremden etkilenen Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde uygulanan bu proje, yeni illerin eklenmesiyle genişletildi. Karabük, Bartın, Zonguldak ve Osmaniye de düşük doğurganlık oranları nedeniyle projeye dahil edildi.

Krediye başvuru yapabilmek için belirli şartlar bulunuyor. Bunlar arasında:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan bu proje kapsamında çiftler, 150 bin TL’lik faizsiz kredi imkanına kavuşuyor. 48 ay vadeli ve 2 yıl geri ödemesiz olan bu krediye başvurular, bakanlığın açtığı özel web sitesi üzerinden alınmaya başladı. Projenin uygulandığı bölgelerde yoğun ilgi gören kredi için süreç, hızla devam ediyor.

KREDİ ÖDEME PLANI NASIL OLACAK?

– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,- Başvuru tarihinde 18-29 yaş arasında olmak (30 yaşından gün almamış olmak),- Deprem bölgesi dışındaki illerde taşınmaz sahibi veya hissedarı olmamak,- Resmi nikah tarihine en az 2 ay, en fazla 6 ay kalmış olmak,- Bakanlığın sunacağı evlilik öncesi ve sonrası eğitim-danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı kabul etmek yer alıyor.

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında başvuru şartlarını karşılayan çiftlere, toplamda 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz 150 bin liralık kredi desteği sağlanacak. Başvuru sürecini başarıyla tamamlayan çiftler, bu avantajlı ödeme planından faydalanarak evlilik hazırlıklarını yapabilecek.

GELİR ŞARTINDA ESNEKLİK GETİRİLDİ

Bakan Göktaş, projeye daha fazla çiftin dahil olabilmesi adına gelir şartında düzenlemeye gittiklerini belirtti. Buna göre, çiftlerin toplam gelirinin 2 asgari ücreti aşmaması kuralı hafifletilerek daha fazla çiftin başvuru yapabilmesi sağlandı.

Vatandaşlardan aldıkları talep ve dönüşler kapsamında gelir kriterlerinin yeniden belirlendiğini açıklayan Göktaş, “Gelir kriterini, kişilerin alabilecekleri ek ödemeleri de kapsayacak şekilde 2.3 asgari ücrete çıkartıyoruz. Böylece daha fazla gencimizin desteğimizden yararlanmasının önünü açmış oluyoruz” ifadelerini kullandı.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Gençlik Fonu kapsamında faizsiz 150 bin liralık krediden yaralanmak isteyen vatandaşlar için internet sitesi üzerinden başvurular alınmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Faizsiz 150 Bin Lira Kredi Verilecek: Kimler Yararlanabilir? Şartları Neler?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz