1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Ne Buzdolabı Ne Çamaşır Makinesi: Evde Elektriği En Çok Bu Cihaz Tüketiyor

Ne Buzdolabı Ne Çamaşır Makinesi: Evde Elektriği En Çok Bu Cihaz Tüketiyor

featured
service

Uzmanlar, özellikle kettle gibi cihazların dikkat edilmesi gereken enerji tüketim noktalarından biri olduğuna dikkat çekiyor. Uzmanlar, su ısıtıcılarının açıldığında çok fazla elektrik harcadığını, bu nedenle de yalnızca ihtiyacınız kadar su ısıtmanın önemli olduğunu söylüyor. Çoğu kişinin bir veya iki fincan kahve yapmak için su ısıtıcısını tamamen doldurduğunu belirten uzmanlar, oysa bu uygulamanın oldukça maliyetli olduğunu belirterek, bu konuda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyardı.

Aynı şekilde, indüksiyonlu ocaklar da yüksek elektrik tüketimine sahip cihazlardan biri olarak öne çıkıyor. Ocakların verimli olabilmesi için sadece gerektiğinde açılması ve gereksiz yere açık bırakılmaması gerektiğini belirten uzmanlar, aksi halde paranın adeta boş yere yakıldığını ifade ediyor.

Bir diğer önemli konu ise cihazların sürekli olarak bekleme modunda kalması. Günümüzde birçok cihazın, hemen kullanıma hazır olması için bekleme modunda tutulduğunu söyleyen uzmanlar, bunun gereksiz enerji tüketimine yol açtığını ve önemli bir masraf oluşturduğunu belirtiyor.

Uzmanlara göre bazı televizyon modelleri gibi kapatılamayan cihazların fişten çekilmesi gerektiği aksi halde gereksiz elektrik tüketimine yol açtığı ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ne Buzdolabı Ne Çamaşır Makinesi: Evde Elektriği En Çok Bu Cihaz Tüketiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz