1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kredi çekecekler dikkat: Faiz indirimi için tarih açıklandı: Merkez Bankası eski Başekonomisti açıkladı

Kredi çekecekler dikkat: Faiz indirimi için tarih açıklandı: Merkez Bankası eski Başekonomisti açıkladı

featured
service

Merkez Bankası’nın dünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetine göre, yıl sonuna doğru olası bir faiz indirimi gündeme gelebilir. Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara’nın sosyal medya paylaşımında da dikkat çektiği bu olasılık, Merkez Bankası’nın faiz politikasında değişiklik yapabileceği sinyallerini verdi.

Merkez Bankası’nın dünkü toplantı özetinde, küresel enflasyondaki düşüş trendi ve Türkiye’nin ekonomik dengeleri çerçevesinde temkinli bir faiz politikasının izleneceği ifade edildi. Yıl sonuna kadar enflasyon verilerinde hedeflenen iyileşme sağlanırsa, Merkez Bankası’nın politika faizinde indirim yapabileceği beklentisi arttı. Başkan Fatih Karahan’ın ABD’de yatırımcılarla gerçekleştirdiği görüşmelerde de enflasyon görünümüne uygun bir faiz politikasının süreceği mesajı verildi. Kara, bu sinyallerin, yıl bitmeden bir faiz indirimine işaret ettiğini söyledi.

Merkez Bankası, politika faizini aylardır yüzde 50 seviyesinde sabit tutuyor. Banka, yüksek enflasyon karşısında faizlerin korunduğunu açıklarken, enflasyon görünümündeki iyileşme doğrultusunda faiz indirimine gidilebileceğini belirtti. Dünkü PPK toplantı özetinde de küresel belirsizliklerin ve enflasyonun gözlemlendiği, ancak gerekirse sıkı para politikalarının sürdürüleceği vurgulandı.

Konut, otomobil ve ihtiyaç kredisi faiz oranları güncellendi | Bankaların faiz oranları ne kadar? - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Toplantı özetinde küresel ekonomik büyümenin sınırlı düzeyde seyrettiği, ancak Türkiye’nin dış ticaret ortaklarındaki zayıf büyüme görünümünün devam ettiği belirtildi. Merkez Bankası’nın, hem küresel enflasyon gelişmelerini hem de yurtiçi talebi dikkate alarak para politikalarını belirleyeceği ifade edildi. Ayrıca, önümüzdeki dönemde iç talepte dengelenmenin sağlanması ve makrofinansal istikrarın korunması amacıyla faiz politikalarının yanı sıra makroihtiyati tedbirlerin de gözden geçirileceği vurgulandı.

Merkez Bankası, enflasyon verilerindeki gelişmelerin politika faizini etkileyebileceğini ve yıl sonunda enflasyon görünümüne bağlı olarak olası bir faiz indiriminin gündeme gelebileceğini belirtti. Başkan Karahan’ın ABD’de yatırımcılarla yaptığı temaslarda, “enflasyon görünümüyle uyumlu bir faiz politikası” izleneceğine dair açıklamaları da bu ihtimali destekler nitelikte.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kredi çekecekler dikkat: Faiz indirimi için tarih açıklandı: Merkez Bankası eski Başekonomisti açıkladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz