1. Haberler
  2. Gündem
  3. İstanbul’da Kritik Temas! İBB Başkanı İmamoğlu, CHP Lideri Özel’i Neden Eleştirdi?

İstanbul’da Kritik Temas! İBB Başkanı İmamoğlu, CHP Lideri Özel’i Neden Eleştirdi?

featured
service

İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı tartışmaları devam ederken ilk kez Ankara’da geniş kapsamlı bir basın toplantısı yapması dikkatlerden kaçmadı. İmamoğlu ise bu durumu “İmamoğlu Ankara’ya ısınıyor diye bir özel kapsamı yok. Ankara’ya 5 yaşında gelmiştim ilk kez. O günden beri Ankara’ya sıcak bir insanım. Her şeyden önce geldiğimde, Anıtkabir’e uğradığımda dua ettiğimde kendimi memleket adına çok huzurlu buluyorum” diye açıkladı.

Gazete Oksijen’den Gökçer Tahincioğlu’nun haberine göre, erken seçimi sürekli gündemde tutmak yerine toplumsal muhalefeti örgütlemek gerektiğini söyleyen İmamoğlu, örtülü biçimde genel merkeze “Erken seçim mesajını bırakıp sorunlara odaklan” uyarısı yaptı

CHP’nin erken seçim talebinin olup olmadığına yönelik soruyu yanıtlayan İmamoğlu, bugün itibarıyla önlerinde seçimi kazanacak bir iktidar olmadığını söyleyerek “Kaybedersek bir tek muhalefet olarak kendi hatalarımız, uyuşmazlığımız ya da hazırlıksız olmamızla kaybederiz” dedi.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden adaylığı konusunda sorulan soruya, “Hukukun işlemesi şarttır. Meşru bir düzenle adaylıkların oluşması gereklidir. Bu bağlamda günün geldiği noktada hukuka dair bir engeli olmadığı yerde herkesin hakkı olacağı gibi, Sayın Erdoğan’ın da aday olması haktır. Erken seçimin siyasi partiler tarafından körüklenen, her gün gündeme atılan bir mesele olmasından ziyade halkın nabzının bunu belirlemesini daha güçlü buluyorum. Bu bağlamda bir zemin oluşuyor ama ne zaman vücut bulur bilemem. Bir muhalefet partisinin her gün erken seçim demesi yerine, benim partimin her gün ülkenin sorunlarına çözüm önerilerini anlatan bir parti olmasını daha değerli bulurum” yanıtını verdi.

İmamoğlu’nun bu yanıtı da genel merkeze uyarı olarak değerlendirildi. Erken seçimi dillendirmek, sürekli bunu gündemde tutmak yerine toplumsal muhalefeti örgütlemek gerektiğini söyleyen İmamoğlu, örtülü biçimde genel merkeze “Erken seçim mesajını bırakıp sorunlara odaklan” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İstanbul’da Kritik Temas! İBB Başkanı İmamoğlu, CHP Lideri Özel’i Neden Eleştirdi?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz