1. Haberler
  2. Gündem
  3. KCK yöneticisi Zübeyir Aydar: Yeni bir süreç için şartlar uygun

KCK yöneticisi Zübeyir Aydar: Yeni bir süreç için şartlar uygun

featured
service

‘DEVLETİN BİZE İLETTİĞİ BİR MESAJ OLMADI’

1991 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Parti’den (SHP) Siirt milletvekili seçilen, daha sonra Demokrasi Partisi’ne (DEP) geçen Aydar, 1990’larda Türkiye’den ayrılmasından bu yana yurtdışında yaşıyor.

Devlet görevlileri ile PKK temsilcilerinin görüştüğü 2009-2011 yılları arasındaki ‘Oslo süreci’nde Aydar, müzakerelere katılan heyette yer alan isimlerden biri.

Aydar, İçişleri Bakanlığı’nın kırmızı liste ile arananlar arasında bulunuyor.

Telefonla BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Aydar, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mecliste DEM Partililerin elini sıkması ve sonra da yaptığı açıklamalarla ilgili gelişmeleri “Yeni bir dönem” diye tarif etti, “Biz de ilgiyle izliyoruz. Yabana atmıyoruz” diye yorumladı.

Tartışmaların MHP lideri tarafından başlatılmış olmasını, “Önemsiyoruz” sözüyle değerlendiren Aydar, devlet yetkilileri tarafından henüz KCK’ya bir mesaj iletmediğini savundu:

“Geçmişte ya yeni bir kanal oluşturulurdu ya da eski kanallardan mesaj gelirdi. Bir kanal da başkan Apo üzerinden geliyordu. O eski kanallar da duruyor ancak bize şu ana kadar hiçbir kanaldan mesaj gelmedi.”

Aydar bununla birlikte Ömer Öcalan’ın, Abdullah Öcalan’ı ziyaretini ise çok önemli bulduklarını belirtti.

23 Ekim’de İmralı Adası’na giden yeğen Ömer Öcalan, tutuklu PKK liderinin, “Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim” dediğini aktardı.

Aydar, henüz görüşmede kendileri için hazırlanmış ayrı bir mesaj olup olmadığını bilmediğini ancak kamuoyuna dönük genel mesajı desteklediklerini belirtti.

Öcalan’ın mesajı hakkında şu yorumu yaptı:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KCK yöneticisi Zübeyir Aydar: Yeni bir süreç için şartlar uygun
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz