1. Haberler
  2. Hayat
  3. Kıyafetlerdeki Ketçap Lekesi Nasıl Çıkar?

Kıyafetlerdeki Ketçap Lekesi Nasıl Çıkar?

featured
service

Lekenin büyümesini önlemek için ilk olarak kumaştaki fazla ketçabı alın. Bunun için küt ağızlı bir bıçak veya kaşık kullanabilirsiniz. Bu sayede kumaşı zarar vermeden, fazla ketçabı dikkatlice çıkarmış olursunuz. Ketçabı ovalamaktan kaçının, çünkü lekenin yayılmasına ve kumaşa daha fazla işlemesine neden olabilir.

Ketçap fazlasını aldıktan sonra, giysiyi lekenin etrafa yayılmaması için ters çevirin ve lekenin arka tarafından soğuk su akıtın. Bu işlem, ketçap lekesinin kumaştan dışarı çıkmasını sağlayacaktır. Lekenin suyla başka bölgelere bulaşmaması için dikkatli olun.

Giysinizi tekrar düz çevirdikten sonra, lekenin altına temiz bir havlu yerleştirerek ketçap lekesinin giysinin arka tarafına geçmesini engelleyin. Ardından, lekenin bulunduğu bölgeyi fazla baskı uygulamadan sıvı deterjan ile nazikçe ovalayın. Dairesel hareketlerle lekenin kenarlarından ortasına doğru ovun ve deterjanı lekeye iyice yedirin. Bu şekilde 10 dakika kadar bekleyin.

Bekleme süresi bittikten sonra, lekenin olduğu bölgeyi musluk altında bol su ile durulayın. Soğuk su kullanarak ketçap kalıntılarının tamamen çıktığından emin olun. Leke çıkıp çıkmadığını kontrol etmek için kumaşı ışığa tutun.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kıyafetlerdeki Ketçap Lekesi Nasıl Çıkar?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz