1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kötü haber! Son ankette 4. sıraya düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kötü haber! Son ankette 4. sıraya düştü

featured
service

Türkiye gündeminde yer alan anket sonuçları viral oldu. Paylaşılan seçim anketi sonuçlarına göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıralaması 4. sıraya kadar düştü. Peki, sıralamada birinci kim oldu? İşte seçim anketinin birincisi…

Metropoll Araştırma’nın “Türkiye’nin Nabzı Ekim 2024” araştırması, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu pazar yapılacak bir seçimde iktidarı kaybedeceğine işaret ediyor. Seçmenlerin yüzde 37,3’ü CHP’nin, yüzde 32,3’ü ise AK Parti’nin seçimi kazanacağını düşünüyor. Bu sonuçlar, toplumdaki seçim beklentilerinde CHP’nin öne çıktığını gösteriyor.

Ekim ayında yapılan anket sonuçlarına göre, kararsızlar dağıtıldığında CHP’nin oy oranı yüzde 32,1 olurken, AK Parti’nin oyu yüzde 31 seviyesinde. MHP yüzde 6,3, İYİ Parti yüzde 5,6, DEVA Partisi yüzde 10,6 oy alırken; diğer partilerden Yeniden Refah Partisi (YRP) yüzde 3,6, Zafer Partisi yüzde 3,8 ve TİP yüzde 1,7 seviyesinde kaldı.

Kararsızlar dağıtılmadan önce CHP’nin oy oranı yüzde 22 olarak ölçüldü. Araştırmacılar, CHP’deki dalgalanmanın stabil hale geldiğini, AK Parti’nin ise oy oranını koruduğunu belirtiyor.

erdogan-1.webp

Ankete göre, Mansur Yavaş Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında yüzde 53,8 oy oranına ulaşarak öne çıkıyor, Erdoğan ise yüzde 28,7’de kalıyor. Fikri olmayan veya oy vermeyeceğini belirtenler yüzde 17,5 seviyesinde. Ekrem İmamoğlu’nun Erdoğan’a karşı yüzde 49’a yüzde 30,6 oy alarak yine önde olduğu gözlemleniyor.

CHP’nin olası adaylarından Özgür Özel de Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında yüzde 45,2 oy oranına ulaşıyor. Bu sonuç, Özel’in CHP seçmeni arasında önemli bir desteğe sahip olduğunu gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kötü haber! Son ankette 4. sıraya düştü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz