1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hafta sonu kar sürprizi! Prof. Dr. Orhan Şen kar yağacak illeri tek tek açıkladı

Hafta sonu kar sürprizi! Prof. Dr. Orhan Şen kar yağacak illeri tek tek açıkladı

featured
service

Yaz mevsiminin sona ermesiyle sıcaklıklarda düşüş başladı. Türkiye’nin birçok ilinde kaloriferler ve sobalar yanmaya başlarken kar uyarısı geldi. Prof. Dr. Orhan Şen, o illeri işaret ederek kar yağışını duyurdu. İşte kar beklenen iller…

Ünlü iklim bilimci Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından Karadeniz ve Doğu Anadolu’da beklenen hava koşullarına dikkat çekerek hafta sonu için uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Şen’in açıklamasına göre, Trabzon, Giresun, Rize ve Artvin çevrelerinde kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur bekleniyor. Rize ve Artvin’in yüksek kesimlerinde ise yağışların karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca Ardahan, Kars, Gümüşhane ve Erzurum’un kuzey ilçelerinde de kar yağışı görülebilir.

Marmara Bölgesi ve yurdun iç kesimlerinde yer yer sisli hava etkisini gösterecek. Sıcaklıklarda ise önemli bir değişiklik beklenmiyor. İstanbul’da parçalı bulutlu bir hava hakim olacak ve sıcaklık 19-20 derece civarında seyredecek. Çarşamba günü ise İstanbul’da hafif yağmur bekleniyor.

0x0-canakkalede-okullar-tatil-mi-14-mart-pazartesi-okullar-tatil-olacak-mi-canakkale-valiliginden-kar-tatili-acikl-1647078316253.webp

Prof. Dr. Orhan Şen’in hafta sonuna yönelik hava durumu tahminleri özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da yaşayanları dikkatli olmaya çağırıyor. Sonbaharın getirdiği serin hava ve yağışlı koşullara karşı hazırlıklı olunması tavsiye ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hafta sonu kar sürprizi! Prof. Dr. Orhan Şen kar yağacak illeri tek tek açıkladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz