1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. OEDAŞ’tan 5 Şehir İçin 19 Milyar 416 Milyon Liralık Yatırım

OEDAŞ’tan 5 Şehir İçin 19 Milyar 416 Milyon Liralık Yatırım

featured
service

OEDAŞ Genel Müdürü Fuat Celepci, düzenlenen basın gezisinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, elektrik dağıtım sektöründe bugüne kadar gerçekleştirilen yatırımlar için ciddi bütçeler ayrıldığını söyledi.

Bütün tüketicilere kesintisiz güvenli ve sürdürülebilir enerjiyi arz etmek için çalıştıklarını kaydeden Celepci, “Tüketicilere konforlu bir alan sunmak istiyoruz. Bu çerçevede Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ olarak biz de 2017 yılından beri devralmış olduğumuz bu bölgede kesintisiz olarak bu hizmetimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (Elder) Genel Sekreteri Fakir Hüseyin Erdoğan da elektrik dağıtım sektörünün Türkiye’de vatandaşların tamamına ulaşan hizmetlerden olduğunu kaydetti.

Elektrik dağıtım sektöründe verilen hizmetin kalitesini ve sürekliliğini artırmaya yönelik çalışan dağıtım şirketlerinin zaman zaman sıkıntılar yaşadığını ifade eden Erdoğan, “Buna rağmen istek ve iradelerini müthiş bir tutkuyla sürdürüyorlar. Önümüzdeki dönem içinde de sürdüreceklerdir.” dedi.

Şirketten aktarılan bilgilere göre, Eskişehir, Afyonkarahisar, Bilecik, Kütahya ve Uşak’ta 2017 yılından itibaren elektrik dağıtım faaliyeti yürüten OEDAŞ, 49 bin 344 kilometrekarelik alana yayılan bölgede yaklaşık 3 milyon kişinin hayatına dokunuyor.

5 kentin yanı sıra teknoloji alanıyla birlikte 2017’den itibaren 19 milyar 416 milyon lira yatırım yapan OEDAŞ, şebeke yaşını 26’dan 16’ya düşürerek 10 yaş gençleştirdi.

OEDAŞ’ın hisselerinin Zorlu Holding’e devredilmeden önceki 2011 ile 2016 yıllarını kapsayan dönemle, 2017-2024 yılları karşılaştırıldığında ise 7,4 kat daha fazla yatırım yapıldı.

Türkiye’de dağıtıma sunulan enerjinin yüzde 3,3’ü, 53 bin 598 kilometre hat uzunluğu ve 30 bin 633 trafoya sahip olan OEDAŞ’ın hizmet verdiği bölgede tüketiliyor.

OEDAŞ’ın yatırımları, bölgesel kalkınmaya ve modernizasyona olan bağlılığının bir göstergesi ve gelecek nesillere daha sürdürülebilir bir enerji altyapısı bırakma vizyonunun önemli bir parçası olarak ön plana çıkıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
OEDAŞ’tan 5 Şehir İçin 19 Milyar 416 Milyon Liralık Yatırım
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz