1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’de Kılıçdaroğlu’na ‘tatmin olmadık’ çıkışı: ‘Tüzük acil değiştirilsin’

CHP’de Kılıçdaroğlu’na ‘tatmin olmadık’ çıkışı: ‘Tüzük acil değiştirilsin’

featured
service

T24’deri Eray Görgülü’nün suallerini cevaplayan Yıldırım, özellikle milletvekili adaylarının tanımlanmasını tertip eden 52’nci maddenin değiştirilmesini, yığma aboneden kurtularak kaliteli aboneye geçilmesini arz ettiklerini anımsatarak, “Şimdi metamorfoz arz eden dostlarımızın başkalaşımın nasıl, nerede, niye yapılacağıyla alakalı bir açıklamaları yok. Yalnızca bir genel başkanlık üzerinden metamorfozu da doğru bulmuyoruz” dedi. Başkalaşımın ilkeler üzerinden konuşulması gerektiğini kaydolan Yıldırım, “Cemiyetsel muhalefetin umut ve temennilerine yanıt verecek siyasetler geliştirmeliyiz ve buna uygun kadrolar yaratmalıyız. Bunları yaratabilirsek başkalaşımın önünü açabiliriz” diye konuştu.

Tercih sürecindeki kampanya idaresine müteveccih tenkitler getiren Yıldırım, şunları söyledi:

“Tercih müddetince genel başkanın ve parti teşkilatlarının mucizevi mücadelelerine biz tanığız. Çankaya ilçe olarak biz reylerimizi çoğaldırdık. Ama kampanyanın yanlış gittiğini biz de gördük. Her yere ilettik, iletmeye de devam ettik. Kampanyayı yürüten ajansla teşkilatı bir cinsli buluşturamadılar. Kampanyayı yürüten ajansın söylemleri, materyalleri teşkilata zamanında gelmedi ve teşkilatlar burada bir kasvet yaşadı. Cemiyetin temenni ve umutlarını bizden dinleyip ona göre bir pozisyon almaları gerekirdi. Genel Başkanımızı yönlendirenler, şayet teşkilatla ilişkisinin önüne set sürüklemeseydi cemiyetin gereksinimlerini ve temennilerini ve siyasi söylemlerini biz genel başkanımıza iletebilirdik. Önümüze bir set çekildi. Ve biz bunu aşmak için çok uğraştık ama aşamadık. O surattan kampanyanın beceriksiz yürüdüğünü, kusurlu yürüdüğünü, kampanyayı yürüten ajansın doğru söylemler üzerinden gitmediğini düşünüyoruz.”

Tercihin ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun MYK’da yaptığı farklılıklarla alakalı da “Teşkilatları tatmin etmedi” diyen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Teşkilatların temel arzı aday tespitlerinde laf sahibi olmak. Çankaya İlçe Teşkilatı olarak, kendi bölgemizde seçim edilen milletvekili tekliflerini bizden almaları gerekirdi. Bizden alınan teklifleri milletvekili adaylığı için kurulan kurul dikkate almadı. Hem Ankara’da hem Türkiye genelinde bu böyle oldu. Genel Merkez, parti abonelerimizin umutla beklediği, kendi içinden çıkan kadroları göremediği zaman kampanyada zafiyet yaşandı.”

Kurultay süreçleri evvelinde yaşanan anayasa müzakereleri ile alakalı da sualleri cevaplayan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Teşkilatlar genel başkanı tenkit etmiyor. Teşkilatlar sistemi tenkit etiyor. Sistemdeki tıkanıklık ve bozukluklar giderilmeli. Anayasa, acil değiştirilmeli. Netlikle teşkilatın istemi ön tasarıya çıkartılmalı. Kaliteli aboneye geçilmeli. Teşkilat çalışmalarına katılmayan, teşkilatın eylem ve faalliklerinde bulunmayan, projelerinde bulunmayan parti abonelerinin seçme hakkı elinden alınmalı. Ve parti yeni kadrolar yetiştirmeli. Yığma yapıdan dolayı partimize çok büyük insan kaynağı ve eforunu kaybediyoruz. Parti abonesinin görev ve yetkilerini sıralayacak. Bu görev ve yetkilerini yerine getirenlerin seçme ve seçilme hakkını kriterlere bağlayacak. Misal veriyorum. Beş sene parti azalığı olmayan, şu şu görevleri yapmayan, şu şu projelerin içinde olmayan parti azası, ilçe başkanı olamaz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’de Kılıçdaroğlu’na ‘tatmin olmadık’ çıkışı: ‘Tüzük acil değiştirilsin’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz