1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Mevduat hesabı olanlara kötü haber! Faizler düşüyor!

Mevduat hesabı olanlara kötü haber! Faizler düşüyor!

featured
service

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın geçtiğimiz haftaki enflasyon sunumunda “sadeleşme” adımlarıyla mevduat faizlerinin düşürüldüğü açıklaması yapmıştı. Bu adımların neticesinde alıcıların vadeli hesaplarında bekledikleri faiz getirisi eksilmiş gidişatta. Dedi.

Bankalarda vadeli hesap sahiplerinin faiz oranlarının düşmeye devam etmesiyle beraber, bir hayli birey tasarruflarından bekledikleri getiriyi elde etmek mevzusunda kaygılı hale geliyor. Mevduat faizlerindeki bu düşüş trendinin devam edeceği öngörüsü, birikimlerini değerlendirmek isteyen yurttaşları değişik yatırım taşıtlarına yönelmeye teşvik ediyor.

Özellikle uzun vadeli yatırımlar düşünülerek, mevduat faizlerindeki düşüşün getiri arayışını artırdığı gözlemleniyor. Faizlerin daha da düşmesi gidişatında seçenek yatırım taşıtlarına yönelmek, tasarrufları geliştirmek isteyenleri bekleyen bir alternatif olabilir.

Mevduat faizlerindeki düşüşün yurttaşlar için negatif bir gidişat olduğu da unutulmamalıdır. Birikimlerini bankada yakalamayı seçim edenler, düşen faiz oranlarından dolayı bekledikleri getiriyi elde edemeyebilirler. Bu gidişat, tasarruf yapmak isteyenleri seçenek finansal taşıtları araştırmaya ve tehlikelerini değerlendirmeye yönlendirebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mevduat hesabı olanlara kötü haber! Faizler düşüyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz