1. Haberler
  2. Gündem
  3. Geyve ve Pamukova’da Altın Değerindeki Hasat Başladı: Dünyada Rakibi Yok

Geyve ve Pamukova’da Altın Değerindeki Hasat Başladı: Dünyada Rakibi Yok

featured
service

Tarlada özenle toplanan ayvalar, bahçelerde kaliteye göre ayrıldıktan sonra soğuk hava depolarına yerleştiriliyor. Burada yapılan işlemlerin ardından hem iç pazara sunuluyor hem de yurt dışına gönderiliyor. Bu yılki hasat verimi ise üreticileri memnun etti. Tarladan 15-25 TL arasında fiyatla çıkan ayvanın, marketlerdeki satış fiyatı 80 ila 90 TL arasında değişiyor.

Çiftçi Ufuk Koç, bu yılki hasattan oldukça memnun olduklarını belirterek, “Bu yılki mahsul ve fiyatlar üreticilerin ve esnafların yüzünü güldürüyor. Türkiye’nin birçok iline gönderim yapıyoruz, yurt dışına da ihracatımız sürüyor. Hasadın yaklaşık 10 gün içinde sona ermesini bekliyoruz,” dedi. Koç, Sakarya’da yetişen ayvanın coğrafi işaretli bir ürün olduğunu ve lezzet açısından diğer bölgelerdekinden fark yarattığını ifade ederek, “Özellikle bu yıl ayvanın su oranı çok yüksek, çünkü sulama imkânlarımız arttı” şeklinde konuştu.

Ayvanın faydalarına değinen Koç, sindirim sistemi üzerindeki olumlu etkilerine dikkat çekerek, “Çekirdeğinden meyvesine kadar değerlendirilen bir ürün. Kozmetik ürünlerinden gıda sektörüne kadar birçok alanda kullanılıyor,” dedi. Hasadın Ocak ayındaki budama ve ilaçlama evrelerinin ardından başladığını ve Kasım ayının ilk haftalarında sona erdiğini belirten Koç, “Nasıl kuyumcunun vitrininde pırlanta, altın varsa, bizim de dalımızda coğrafi işaretli sarı elmasımız var” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geyve ve Pamukova’da Altın Değerindeki Hasat Başladı: Dünyada Rakibi Yok
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz