1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Özgür Özel’den Erdoğan’a Çağrı: ‘Bizim Tutumumuz Net, Kürtler Sorunumuz Kalmadı Diyene Kadar…’

Özgür Özel’den Erdoğan’a Çağrı: ‘Bizim Tutumumuz Net, Kürtler Sorunumuz Kalmadı Diyene Kadar…’

featured
service

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Teröre ve Şiddete Karşı Yaşam Hakkı” mitinginde açıklamalarda bulundu. Özel konuşmasında, Türkiye’de kadın, çocuk, genç, sağlık, işçi her alanda artan şiddete dikkat çekti.

Özel, konuşmasının büyük bölümünde ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a yaptığı silah bıraktırma çağrısına yer verdi. Özel, konuya ilişkin açıklamasında, partisinin bu konudaki tutumunun net olduğunu belirterek, “Bu ülkede Kürtler sorunum var diyorsa, Kürt sorunu vardır. Devlet bir sorunun olup olmadığına değil millet o sorunun olup olmadığına karar verir. Devlet o sorunu çözmek için vardır. Ancak Cumhur İttifakı bu sorunu görmezden gelerek diğer yandan, şehit ailelerinin gazilerin duygularını yok sayarak bir kez daha konuyu Meclis’in önünden kaçırarak, işine gelen aktörü parlatarak, işine gelmeyeni hapiste tutarak ve fikrini almayarak, bir dayatmanın içine girmiştir” ifadelerini kullandı.

Özel’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Terörün amacı bizi susturmakken, terörün amacı bizlerde yaratacağı korkuyla bizlere istikamet dayatmakken, buraya koşup gelenlere, 10 binlere binlerce teşekkür, binlerce selam olsun.

Biz CHP’yiz, biz bu ülkenin birliğinin beraberliğinin teminatı olan partiyiz. Toplumsal barışı sağlayan bir Türkiye için çalışanlarız. Bu milletin önünü kesmek isteyen kim olursa olsun karşısındaki en büyük güç CHP’dir. Yaşam hakkı için buradayız. Bu iktidar Türkiye’yi herkes için güvensiz hale getirmiştir.

Kadınların yüzde 70’i sokakta yürürken kaygı duyduklarını ifade ediyorlar. Bütün Meclis mutabakatla oy verdiğimiz İstanbul Sözleşmesi’nden bu milletin temsilcilerinin oybirliği ile girdiği sözleşmeden, bir gecede HÜDA PAR’a verdiği sözü tutmak için o sözleşmeden çekilen kişi, kadınların, çocukların arkasından devleti çeken kişidir. Tarih önünde sorumludur.

Gençlerimiz çocuklarımız güvende değil. Saygın araştırma şirketlerinin raporlarına göre, toplumun yüzde 85’i bu ülkede çocukların güvende olmadıklarını ifade ediyor. Adana’da Aladağ’da bir cemaat yurdunda çıkan yangında 11 kız evladımızı yitirmiştik. Bu kız çocukları devlet yurdu yapılmayıp, o cemaat yurdunu da denetimsiz bırakanlar yüzünden ölüme gittiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Özgür Özel’den Erdoğan’a Çağrı: ‘Bizim Tutumumuz Net, Kürtler Sorunumuz Kalmadı Diyene Kadar…’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz