1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yeni tehlike mekanik kıyma: Böyle görünüyorsa sakın almayın, resmen sağlığımızı tehdit ediyorlar!

Yeni tehlike mekanik kıyma: Böyle görünüyorsa sakın almayın, resmen sağlığımızı tehdit ediyorlar!

featured
service

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği denetimlerde, kırmızı et ürünleri içerisinde kanatlı etinin kullanımının yaygınlaştığı tespit edildi. Köfte, kebap, sucuk, pide ve lahmacun gibi birçok et ürününde tavuk eti kullanıldığı ortaya çıktı. Ayrıca, sucuk yapımında “mekanik ayrılmış kanatlı eti” kullanıldığı belirlendi. Bu durum, et ürünleri üretiminde yasak olmasına rağmen bazı işletmelerin maliyetleri düşürmek için bu yöntemi tercih ettiğini gözler önüne seriyor.

Mekanik kıyma, tavuk ve hindi derisi, kanat ucu, boyun, kemik zarı, damar, sinir, kan pıhtısı ve kas gibi elle ayrıştırılamayan parçaların özel makinelerle kıyma haline getirilmesiyle elde ediliyor. Yardımcı, bu tür ürünlerin maliyetlerini düşürmek amacıyla tercih edildiğini ifade ederek tüketicilerin dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Osman Yardımcı, kasaplardan alınan kıymaların genellikle güvenilir olduğunu belirtti. “Tüketiciler hazır kıyma almasın. Maliyeti düşürmek için kıymada hileye gerek yok. Kasaplardan eti görüp makineden çekerek kıyma almak en iyisidir” diyen Yardımcı, maliyetleri düşürmek amacıyla yapılan hilelerin önlenmesi gerektiğine vurgu yaptı. Ayrıca, hazır kıyma satışının yasaklanması gerektiğini belirterek, “Kıyma etten çekilerek alınmalı. Maliyeti düşürmek için bazı firmalar mekanik kıyma kullanıyor” dedi. Ayrıca, hazır kıyma satışının yasaklanması gerektiğini ve kıymanın etten çekilerek alınmasının önemini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeni tehlike mekanik kıyma: Böyle görünüyorsa sakın almayın, resmen sağlığımızı tehdit ediyorlar!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz