1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tether Soruşturması şoku: Kripto para piyasasında deprem

Tether Soruşturması şoku: Kripto para piyasasında deprem

featured
service

WSJ’nin haberine göre, ABD’nin New York Güney Bölgesi Savcılığı, Tether’e yönelik olası bir cezai soruşturma başlatabilir. Raporda, bazı üçüncü tarafların, Tether’in stablecoin’i USDT’yi yasadışı işlemlerde kullanmış olabileceği iddia edildi. Ayrıca, ABD Hazine Bakanlığı’nın, bazı yaptırım listesinde yer alan kişilerin USDT kullanımı nedeniyle Tether’i dondurmayı düşünebileceği de ileri sürüldü.

Tether, internet sitesinde yayımladığı açıklamada, yetkililerin Tether’i suç ve yaptırımlardan kaçınma konularıyla ilişkilendirdiği iddiasını “temelsiz” ve “çirkin” olarak nitelendirdi. Şirketin hukuk ekibi, 145’ten fazla hukuk kurumu ile iş birliği yaparak yasadışı faaliyetlerde kullanılan milyonlarca dolarlık USDT’yi kurtardığını belirtti. Tether CEO’su Paolo Ardoino, Twitter’dan yaptığı açıklamada, WSJ’nin eski iddiaları tekrar gündeme getirdiğini ifade etti ve “Tether’in soruşturma altında olduğuna dair hiçbir işaret yok,” dedi.

WSJ’nin raporu, piyasada kısa süreli bir paniğe yol açtı. Haber yayımlandıktan sonra Bitcoin’in fiyatı 67.367 dolardan 66.016 dolara geriledi. Aynı şekilde Ethereum ve diğer kripto paralar da benzer bir düşüş yaşadı. Bu durum, düzenleyici belirsizliğin kripto piyasası üzerinde büyük bir baskı oluşturduğunu bir kez daha ortaya koydu.

ABD düzenleyicileri geçmişte Tether üzerinde sıkı bir inceleme yürütmüştü. 2021 yılında ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC), Tether ve bağlı şirketi Bitfinex’in ticaret yasalarını ihlal ettiğini tespit etmiş ve 42,5 milyon dolar ceza kesmişti. Öte yandan, Ripple CEO’su Brad Garlinghouse da geçtiğimiz günlerde bir podcast’te Tether’in potansiyel bir “hükümet hedefi” olabileceğine dair değerlendirmelerde bulundu.

Kripto piyasası, Tether’e yönelik bu iddiaların gerçek mi yoksa eski söylentiler mi olduğunu görmek için beklemede. Şu ana kadar herhangi bir yetkili bu iddiaları doğrulamadı. Ancak Tether’e dair her türlü olumsuz haberin piyasayı etkileyebileceği bir kez daha kanıtlandı. Tether’in, WSJ’nin iddialarını net bir şekilde reddetmesi ve piyasadaki belirsizliklere karşı verdiği güvence, kripto dünyasında “Korku, Belirsizlik ve Şüphe” (FUD) ortamının ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tether Soruşturması şoku: Kripto para piyasasında deprem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz