1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’de İstanbul Kongresi öncesi tablo netleşiyor: İlçelerde kim önde?

CHP’de İstanbul Kongresi öncesi tablo netleşiyor: İlçelerde kim önde?

featured
service

Türkiye’nin en kalabalık kenti, yerel tercihlerden evvel en geç Kasım sonunda yapılması beklenen Büyük Kongre’da 196 delege ile temsil edilecek. Başka Bir Deyişle İstanbul delegeleri kongrede yüzde 15’lik bir efora sahip. Bu sebeple İstanbul Kurultayı’nden güçlü çıkan takım kongre üzerinde ciddi bir tesir üretecek. Çünkü İstanbul Kurultayı’nin neticeyi delegedeki rüzgarın nereden estiğinin de göstergesi olacak.

Kamuoyunun yakından bildiği gibi İstanbul’da iki grup ağırlıklı olarak yarışıyor. Bunlardan ilki Ekrem İmamoğlu’nun dile getirdiği “metamorfoz ve mutasyon” arzını korunanlar. Gökhan Günaydın, Özgür Karabat, Gökhan Zeybek, Onursal Adıgüzel gibi adlar bu takımın içinde yer alıyor.

İstanbul Şehir Başkanı Canan Kaftancıoğlu ise Tercih ve Hukuk İşlerinden Mesul Genel Başkan Yardımcısı Zeynel Emre ve dört sene zamanla Teşkilatlardan Mesul Genel Başkanı Destekçisi olarak vazife yaptıktan sonra şu anda Parti Meclisi abonesi olan Oğuz Kaan Salıcı ile yakın çalışıyor. Hakikatinde bu takım da “tercihte milletin iletisini” aldıklarını “kırmadan dökmeden, tartışma etmeden bir metamorfoz” gerektiğini söylüyor.

CHP’nin İstanbul politikasında tesirli olan adlardan Erdoğan Toprak ise Kılıçdaroğlu’na destek veriyor. Ancak her iki gruba da mesafesine gözetiyor. Dün Diken’den Altan Sancar’a verdiği röportajda, “Biz şahıslar üstünden münazarayı sürdürürsek yanılgı yaparız. Hepimizin ortak tasayı CHP’yi bugün bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak olmalı” laflarıyla kendi pozisyonunu ortaya koydu.

İstanbul’da ilçe kurultaylarında ilk iki haftada “metamorfoz ve mutasyon” etrafı özellikle Başakşehir ve Bağcılar’da sürpriz yaparak kazandı. Ama genel tabloda, Bakırköy ve Avcılar’da kazanan, ana gövdesini Salıcı-Emre-Kaftancıoğlu’nun oluşturduğu takım önde gidiyor.

İlk iki hafta itibariyle Selvi Kılıçdaroğlu’nun yeğeninin delege listesinde yer aldığı Esenyurt ile Avcılar, Ataşehir, Çatalca, genel merkeze yakın ilçe başkanı adayları; Tuzla, Zeytinburnu, Beylikdüzü, Silivri gibi ilçelerde ise “metamorfoz” çizgisi adayı ilçe başkanları tercihlerde ipi göğüsledi.

Ağustos’un ilk yarısında 39 ilçeden 17’sinde tercihler bitse de şehir kurultayına katılacak natürel delegeler dışındaki 600 delegeden yalnız 245’i henüz tanımlanmış gidişatta. Biten ilçelerde azami delege rakamına sahip ilçeler Esenyurt 27, Ataşehir 21, Avcılar 18 Beylikdüzü 17, Bağcılar 16, Bakırköy 15, Sancaktepe ve Bağcılar 16.

Bu hafta sonu 19-20 Ağustos tarihlerinde 10 ilçede daha kurultaylar yapılacak. Neticeyi en çok merak edilen üç ilçe Maltepe, Ümraniye ve Bahçelievler. Maltepe’nin 29, Ümraniye’nin 26, Bahçelievler’in de 20 delegesi var. Ve üç ilçede de çoklu yarışlar olacak. Bu ilçeler dışında Kağıthane, Eyüpsultan ve Beykoz’da tercihlerin soluk soluğa bir yarışla geçmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’de İstanbul Kongresi öncesi tablo netleşiyor: İlçelerde kim önde?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz