Çaldağ, Türkiye’den talep gören ürünlere ilişkin şunları söyledi: “Türkiye’nin her türlü ayarda, her türlü modeli yapabilecek kapasitede üretimi var. 18, 14, 21, 22 ayar her türlü ürünü yapıyoruz. Örnek veriyorum Suudi Arabistan müşterileri 18 ayar tercih ediyor, ona göre yapıyoruz. Irak müşterileri 21 ayar tercih ediyor, 21 ayar yapıyoruz.”
Dubai’de yaşayan Türk vatandaşı Merve Erkol da çarşıda sergilenen birçok altın kıyafetten biri olan bluz şeklinde kolye ile kemer, bilezik, yüzük ve taçtan oluşan seti üzerine giydi.
Çarşıda, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren dünyanın en büyük altın yüzüğü de yer alıyor. Najmat Taiba (Taiba’nın yıldızı) adı verilen, 5,17 kilogram değerli taşlarla işlenen 21 ayar altın yüzüğün halkasının iç çapı 49 santimetre, ağırlığı ise yaklaşık 64 kilogramı buluyor. Turistlerin görmek için çarşıya geldiği yüzüğe yaklaşık 3 milyon dolar değer biçiliyor.
Öte yandan çarşının dış tarafında sergilenen ve benzeri olmayan 24 ayar altın kaplama Tesla’nın Cybertruck model arabası da turistlerden büyük ilgi görüyor. Alışveriş karşılığı çekilişle yıl başında sahibini bulacak arabayı yakından inceleyen turistler, aracın önünce fotoğraf çektiriyor.
Dubai Altın Çarşısı’nın eski ve yeni olarak iki bölüme ayrıldığını, 800 dükkânda ticaret yapıldığını anlatan Çaldağ, “Dubai enleri seviyor. Elektrikli altın arabadan tutun da dünyanın en büyük yüzüğü burada. Çarşıda on kiloluk altın elbise de bulabilirsiniz, ayakkabı da bulabilirsiniz, çanta da. Her türlü, her çeşit ürüne buradan ulaşabilirsiniz” dedi.
Üzerindeki altın takılarla çarşıdaki turistlerin ilgi odağı olan Erkol, “Ne zaman misafirimiz gelse gezdirmek için buraya da getiriyoruz. Çünkü çok ilgilerini çekiyor, çok farklı takılar var.” diye konuştu. Erkol, bu büyüklükteki takıların daha çok düğünlerde geline hediye edilmek üzere alındığına dikkati çekti.
Yorumlar kapalı.