1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. CHP Milletvekili Aliye Timisi Ersever, trafik kazalarını Meclis gündemine taşıdı

CHP Milletvekili Aliye Timisi Ersever, trafik kazalarını Meclis gündemine taşıdı

featured
service

CHP Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması neticeyi 12 şahıs yaşamını yitirdiği ve 19 bireyin yaralandığı kazayla alakalı yazılı açıklama yaptı. Ersever, şunları kaydoldu:

“2023 senesinin ilk 7 ayında 309 bin 573 kaza alana gelmiş, bu kazalarda bin 633 yurttaşımız yaşamını kaybetmiş, 197 bin 601 şahıs ise yaralanmış. İstatistiklere birer sayı olarak ilave edilen her can kaybı, yiten bir yaşam, devrilen bir aile, cemiyetsel bir travma demektir. Temkin alınmadığı, kaidelere uyulmadığı için ocaklara ateş düşmeye devam ediyor.

“AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİNDE TRAFİK KAZALARINDA YAŞANAN KAZALARDA CAN KAYIPLARI EKSİLİYOR”

Avrupa’da trafik kazalarında yaşamını kaybedenlerin rakamı eksilirken ülkemizde bir çoğalış olduğu görülüyor. Avrupa Birliği ülkelerinde trafik kazalarında yaşanan kazalarda can kayıpları eksiliyor. AB ülkelerinde 2010 senesinde trafik kazalarında 29 bin 576 şahıs yaşamını kaybederken bu sayı 2020 senesinde 18 bin 786’ya gerilemiştir.

“2012 SENESİNDE TRAFİK KAZALARINDA 3 BİN 750 ŞAHIS YAŞAMINI KAYBEDERKEN, BU SAYI 2022 SENESİNDE TAKRİBÎ YÜZDE 40 ÇOĞALARAK 5 BİN 229’A YÜKSELMİŞTİR”

Ülkemizde; son 10 senede 2012-2022 seneleri arasında alana gelen trafik kazalarda 60 bin 821 yurttaşımız yaşamını kaybetmiş, 3 milyon 116 bin 465 şahıs ise yaralanmıştır. Neredeyse on senede bir ilçe popülasyonuna yakın can trafik kazalarında kaybedilmiştir. 2012 ile 2022 seneleri karşılaştırıldığında, 2012 senesinde trafik kazalarında 3 bin 750 şahıs yaşamını kaybederken, bu sayı 2022 senesinde takribî yüzde 40 çoğalarak 5 bin 229’a yükselmiştir.

“TÜRKİYE’NİN BU KAZALARI ÖNLEMESİ İÇİN AVRUPA’NIN BU STANDARTLARINI TUTMASI GEREKMEKTEDİR”

Türkiye’de yolcu taşımacılığının yüzde 92,7’si karayolu, yüzde 6,5’i havayolu, yüzde 0,6’sı demiryolu ve yüzde 0,38’i ise denizyoluyla hakikatleşmektedir. AB ülkelerinde ise yolcu taşımacılığında karayollarının hisseyi yüzde 79’lar seviyesindedir. Türkiye’nin bu kazaları önlemesi için Avrupa’nın bu standartlarını tutması gerekmektedir.

“TEMKİN VE KAİDELERE UYULMUYORSA BU KAZA DEĞİL CİNAYETTİR”

Erişimin karayolu ağırlıklı olması, trafik kültürünün büyümemesi, uygun olmayan vasıtalarla trafiğe çıkılması, bazı otobüs şirketlerin sürücülerinin bitkin, uykusuz yola devam etmesi, kaplama lastik kullanması, teftişlerin beceriksizliği gibi faktörler trafik kazalarına sanki davetiye çıkartmaktadır. Temkin ve kaidelere uyulmuyorsa bu kaza değil cinayettir. Bu tabloyu değiştirmek tabi ki elimizde, Avrupa bunu muvaffak oluyorsa biz niçin muvaffak olmayalım?”

TİMİSİ’DEN ARAŞTIRMA ÖNERGESİ

Ersever, trafik kazalarının önlenmesi için araştırma önergesi verirken, mevzunun takipçisi olacağını belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP Milletvekili Aliye Timisi Ersever, trafik kazalarını Meclis gündemine taşıdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz