1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti

TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti

featured
service

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nu kabul etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, KKTC Ankara Büyükelçisi İsmet Korukoğlu’nu kabul etti. Meclisteki Başkanlık makamında hakikatleşen kabulde konuşan Kurtulmuş, “Türkiye, KKTC’nin tanınması ve dominantlık hakları mevzusunda her zaman Kıbrıs Türkü’nün yanında olacaktır” dedi.

‘TÜRKİYE, HER ZAMAN KKTC’NİN YANINDA OLACAKTIR’

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Kurtulmuş değerlendirmesinde, “KKTC’nin her alanda yanında olduğumuzu söylemek isterim. Beynelmilel alanda KKTC’nin tanınması ile alakalı yoğun çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz. Kıbrıs’ta artık iki devletli çözümün kabulünden başka bir yol olmadığı uzun seneler verilen çaba ile görülmüştür. Her zaman fedakarlık yapan, uyuşmadan yana olan, Kıbrıs’ın tamlığından yana olan Türk tarafı olmuştur. Ama ne yazık ki beynelmilel camia hep bunu çifte standart ile KKTC Türklerinin aleyhinde değerlendirmiştir” ifadelerini kullandı.

‘BM BARIŞ GÜCÜNÜN DAVRANIŞI US VE İZAN DIŞIDIR’

Geçtiğimiz günlerde KKTC’de BM Barış Eforu’nün Bataryaya-Mertler Yolu çalışmasını yasaklama teşebbüsüne de değinen Kurtulmuş, “Zaman zaman KKTC önüne güçlükler çıkartılıyor. Bunlardan en son yaşadığımız, Bataryaya Köyü’ne giden yolun yapılması ile alakalı beşeri yaklaşımın ne yazık ki BM Barış Eforu tarafından yasaklanmaya çalışılması gibi hiçbir rasyonalitesi olmayan, beynelmilel hukukla bağdaşmayan, tamamı ile beşeri bir projenin asıllaştırılmasına güçle mani olmaya çalışmak, kabul edilebilir değildir. KKTC yetkilileri de buna zorunlu yanıtı vermiş ve Birleşmiş Milletler Barış Eforu’nün hem kendisini hem çalışan emekçileri riske atan zorbaca tutumuna karşı müdahale etmiş ve yol imali devam etmiştir. Bir kere daha BM Barış Eforu’nün gösterdiği bu davranışı kabul etmediğimizi ifade etmek istiyoruz. Böylece BMBG eliyle Kıbrıs Türküne karşı bir çifte standart uygulandığı ortaya konmuştur. Özellikle ara bölgede Rumların rakamsız ihlallerine ses çıkarmayan BMBG’nin bir köye yol yapma ve onları adanın öteki kısmı ile bütünleştirme projesine karşı çıkması us ve izan dışıdır. Bu vaka gösteriyor ki kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Yeri geldiğinde kendi haklarımızdan hakimliğimizden ödün vermeden Kıbrıs Türkü’nün her türlü hakkını gözetmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 Temmuz’da Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binası ve pistinin açılışını yapmasını da andırdırarak, “Bu yalnızca bir havalimanı açılışından çok daha anlamlıdır. Tam dünyaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ehemmiyetli bir devlet olduğunu gösteriyor. Ayrıca enerji alanında enterkonnekte sistemin kurulabilmesi ile alakalı uyuşmanın imza atılmış olması KKTC’nin geleceği bakımından fevkalade ehemmiyetlidir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Ankara Büyükelçisi Korukoğlu’nu kabul etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz