1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Apple’ın size milyonlarca dolar borcu olabilir

Apple’ın size milyonlarca dolar borcu olabilir

featured
service

Apple, uzun vakittir devam eden meşru bir süreç neticesinde, daha önceki iPhone modellerinin pillerini kısıtlayarak performanslarını düşürdüğü mazeretiyle 500 milyon dolarlık ceza ödemeye mahkum edildi. 2018 senesinde başlayan davada, 2017’de Apple’ın yıpranan piller sebebiyle makinelerin performansını düşürdüğü ortaya çıkmıştı. İşletme, ani kapanmaları önlemek emeliyle böyle bir adım attığını belirtse de, bir hayli kullanıcı bu gidişatı kuşkulu buldu. Kullanıcıların iddiasına göre, Apple hakikatinde bu kısıtlamayı yeni iPhone modellerine geçiş yapmaya zorlamak için yapmıştı. İşte öbür ayrıntılar…

2018’de açılan toplu dava, Apple’ı bu mevzuda saydam olmamak ve dolandırıcılıkla yargıladı. 2020’de yapılan uyuşmada, Apple 65 dolarlık bir ödeme öneri etti, ancak bazı kullanıcılar bu ölçünün beceriksiz olduğunu belirterek itiraz etti. Ancak bu itirazlar sonunda yalanlandı ve ödemelerin dağıtımı için yol açıldı. Apple, Amerika Birleşik Devletlerindeki kullanıcılara toplamda 500 milyon dolar ödeyecek.

Bu vaka, özellikle iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iPhone SE gibi modelleri kullananları etkiledi. Münakaşa tüm dünyada büyük yankı uyandırdı ve Apple’ın haysiyetini negatif etkiledi. Toplu davaya katılan Amerika Birleşik Devletlerili iPhone sahipleri sonunda hak ettikleri tazminatı alabilecekler.

Siz de bu mevzuda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Apple’ın size milyonlarca dolar borcu olabilir
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz