1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Virgin Galactic devasa ücrete uzaya ilk kez turist taşıdı

Virgin Galactic devasa ücrete uzaya ilk kez turist taşıdı

featured
service

Uzay taşıtı üreticisi ve uzay turizmi firmayı Virgin Galactic, sektörde öne çıkan bir şirket olarak öğrenilmektedir. Geçtiğimiz Haziran’da reelleştirdiği ilk ticari uçuşunun ardından, şimdi de tarihi bir olaya daha imzalaydı: İlk kere turistleri uzaya taşıdı.

Amerika’nın New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport America üssünden kalkış yapan taşıyıcı uçak “Konuta”, yerel saatle sabah 08.30’da havalandı. Ardından uzay taşıtı olan VSS Unity, “Konuta”den ayrılarak motorlarını ateşledi ve 15 km yüksekliğe ulaştı.

VSS Unity, kendi motor gücüyle daha da yükselerek 85 km yüksekliğe çıkarak yer çekimsiz etrafta kısa bir müddet geçirdi. Turistler, takribî 5 dakika süresince yer çekimsiz bir etrafın neşesini çıkardılar. Toplamda 90 dakika süren bu özel uçuş, galibiyetli bir biçimde Spaceport America üssüne geri dönüş yaptı.Bu olay, uzay turizminin ehemmiyetli bir km taşı olarak kabul ediliyor. Virgin Galactic, insanları dünyanın ötesine taşıma niyetinde attığı bu adım ile uzayın sihirli tecrübesini daha geniş kitlelere sunmayı kastediyor. Bu cins uçuşlar, gelecekte uzay turizminin büyümesine ve yaygınlaşmasına katkı sağlayabilir. İşte öbür ayrıntılar…

 

Uzaya ilk defa anne-kız ünvanını taşıyan turistler Anastatia Mayısers ve annesi Keisha Schahaff, uzay vasıtasına turist olarak bilet kazanan 80 yaşındaki daha önceki İngiliz Olimpiyat sporcusu Jon Goodwin ile beraber uzay yolculuğu yaptı. Jon Goodwin, olimpik sporcu olarak uzaya çıkan ilk ad ve Parkinson hastaları arasında ise ikinci şahıs olma özelliği taşıyor. Anastatia Mayısers ise 18 yaşında olmasına karşın en genç ikinci uzay yolcusu unvanını elde etti. Anastatia Mayısers ve annesi Keisha Schahaff ise uzaya giden ilk anne-kız ikilisi olarak tarihe geçti.

Geçtiğimiz ay Virgin Galactic, parası ödenen bir uçuşla üç şahsı uzaya götürerek ilk ticari uçuşunu zaferle bitirmişti. İşletmenin sahibi olan İngiliz iş insanı Richard Branson ise Temmuz 2021’de altı karakter bir takımla uzaya çıkarak “uzaya çıkan ilk milyarder” unvanını kazanmıştı.

Virgin Galactic, uzaya seyahat etmek isteyen 800 şahıstan bilet satışı reelleştirdi. Bilet maliyetleri ise son zamlarla beraber 450 bin dolara yükseldi. Bu büyümeler, uzay turizminin giderek daha fazla bireyin alakasını sürüklediğini ve bu alandaki potansiyelin çoğaldığını gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Virgin Galactic devasa ücrete uzaya ilk kez turist taşıdı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz