1. Haberler
  2. Hayat
  3. Ağustos ayı onların ayı! Aslan Burcu olanlar evine o iki bitkiyi koysun mucizeye tanık olsun: Hayatınız değişecek

Ağustos ayı onların ayı! Aslan Burcu olanlar evine o iki bitkiyi koysun mucizeye tanık olsun: Hayatınız değişecek

featured
service

Vanda Orkidesi: Orkideler, konutlarda en yaygın yetiştirilen nebatlardan biridir. Doğum günleri, vaftizler veya düğünler gibi aktifliklerde hediye olarak da sıkça verilirler. Vanda orkidesi, muhteşem çiçekleriyle aydınlık bir oturma odası veya yatak odasını süslemek için harikuladedir. Bakımı basittir ve doğrudan güneş ışığından uzak olacak biçimde aydınlık bir yere yerleştirilebilir.

Bu nebat güneş ışığına ve nemli etrafa lüzum dinler. Bu sebeple, özellikle yaz aylarında sık sık püskürtmek önerilir. 30 derece ortamındaki sıcaklıkları tolere edebilir, ancak kış aylarında 10 dereceden düşük sıcaklıklardan sakınılmalıdır, zira nebata hasar verebilir veya öldürebilir. Haftada bir defa sulamak yeterlidir, fazla su nebatın köklerini çürütebilir. Sulamayı yaparken yaprakların içine su damlamasına dikkat edilmelidir. İyi bakıldığında, vanda orkidesi soluk kesen çiçekler sunar.Kentia Nebatı: Aslan burcu için konut dekorasyonunda uygun olan bir öbür nebat ise kentia nebatıdır. Bu nebat, görünüşte sade bir yeşillik gibi görünse de, mekanı tamamen değiştirebilecek bir potansiyele sahiptir. Konutta aydınlık bir yere yerleştirilmeli, ancak dolaysız güneş ışığından uzak yakalanmalıdır, zira yapraklarını yakabilir. Şayet alternatifler arasında dolaysız güneş ışığı varsa, gölgeli bir alan seçim edilmelidir.

Yaprakları kurumaması için kumpaslı olarak nebatın yapraklarını su püskürtmek zorunludur. Sık sulama gerektirir, ancak alt katmanda su birikmemesine dikkat edilmelidir, aksi takdirde kök çürümesi alana gelebilir. Kentia nebatının karşılaştığı en yaygın meselelerden biri yaprakların sararması olabilir. Kumpaslı püskürtme ve sulama bu meseleyi sınırlamada takviyeci olabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağustos ayı onların ayı! Aslan Burcu olanlar evine o iki bitkiyi koysun mucizeye tanık olsun: Hayatınız değişecek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz