1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Rusya’nın Ay’a inmek için yolladığı Luna-25, Ay yüzeyine çarptı

Rusya’nın Ay’a inmek için yolladığı Luna-25, Ay yüzeyine çarptı

featured
service

Luna-25 adlı uzay vasıtasını 11 Ağustos’ta fırlatan Rusya Federal Uzay Ajansı Roscosmos, Ay yüzeyine zaferli bir indirme yapmayı hedefliyordu. Robotik uzay taşıtı, Ay’ın yüzeyine indikten sonra buzla kaplı olduğu düşünülen yerde kanıt arayacaktı. Reelinde misyon ehemmiyetliydi zira Ay’da su bulunursa, uzay savaşlarında yeni bir yarıyıl başlayacak. Öyle ki ülkeler, Ay’a kurmayı tasarladıkları üslerde Dünya’dan su taşımak zorunda kalmayacaklar ki bunun ne kadar ehemmiyetli olduğunu hipotez edebilirsiniz.

Luna-25 misyonunun zafersiz olduğuna ait ilk bilgiler, Rus medya kaynakları aracılığıyla servis edildi ancak Roscosmos, açıklamayı saatler sonra yaptı. Yetkililer, “Luna-25 öngörülemeyen bir yörüngeye girdi ve Ay’ın yüzeyiyle çarpışması neticeyi kullanılamaz hale geldi.” biçiminde bir açıklama yaptılar. Enteresan bir biçimde, Roscosmos’un internet sitesine ulaşım da an haysiyetiyle kapalı. Buradaki iletişime erişmek isterseniz, 403 yanılgısı alırsınız.

Rusya bu kere Ay’a erişememiş olsa da 1966 senesinde ehemmiyetli bir büyüme yaşanmıştı. Sovyetler Birliği, o senelerde Ay’a yolladığı bir uzay taşıtı ile Ay’dan toprak numuneleri topladı ve bu numuneleri Dünya’ya getirmeyi muvaffak oldu. Ülke, o günden sonra da Ay’a zaferli bir biçimde gidemedi. Rus yetkililer, en azından şu an için zafersiz oldukları uzay misyonunu ne zaman tekrarlayacaklarına ait bir açıklama yapmadılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Rusya’nın Ay’a inmek için yolladığı Luna-25, Ay yüzeyine çarptı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz