1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malatya’da 5.3 şiddetin deprem gerçekleşti! 23 kişi yaralandı, 2 bina yan yattı

Malatya’da 5.3 şiddetin deprem gerçekleşti! 23 kişi yaralandı, 2 bina yan yattı

featured
service

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığından yapılan açıklamada, depremin zeminden 7 kilometre derinlikte olan deprem, Malatya ve çevre illerden de hissedildiği ifade edildi. Deprem sonrası yapılan ilk incelemelerde ciddi bir olumsuzluk olmadığı kesinlik kazandı.

DEPREM DİYARBAKIR’DA HİSSEDİLDİRiçhter ölçeğine göre Malatya’da gerçekleşen deprem, Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ’da da hissedildi. olumsuz bir durumun ortaya çıkmamasına karşın, sarsıntı Diyarbakır’da hissedildi ve vatandaşlar sokağa döküldü. Deprem bölgesine, Tunceli’den de AFAD ve Munzur Arama Kurtarma Derneği’nden (MUDAK) oluşan 30 kişilik ekip sevk edildi.

BAKAN YERLİKAYA’DAN İLK AÇIKLAMA GELDİ!İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şiddeti azımsanmayacak kadar büyük depremle ilgili olarsak resmi sosyal medya hesabın üzerinden bir açıklama yaptı. Yerlika yaptığı paylaşımda, “Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 20.48’de 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

‘DEPREMİN HİSSEDİLDİĞİ ALANDAN İLGİLİ BİRİMLERİMİZE OLUMSUZ BİLDİRİM OLMAMIŞTIR’Depremle ilgili br diğer paylaşımda Sağlık Bakanı Fahrettin koca’dan geldi. Koca, “Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş, depremin hissedildiği alandan ilgili birimlerimize olumsuz bildirim olmamıştır. UMKE Timleri bölgede tarama yapmak üzere görevlendirilmiş durumdadır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz”

YERLİKAYA: CAN KAYBIMIZ YOK, 22 VATANDAŞIMIZ HAFİF YARALANMIŞTIRİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5.3 şiddetinde ki Malatya depremine dair, “Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremde ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. İlk belirlemelere göre 1 metruk bina yıkılmış ve 2 Ağır hasarlı bina yan yatmıştır. An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşlarımız hafif yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi her türlü afetlerden korusun” dedi

haber1965.com

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Malatya’da 5.3 şiddetin deprem gerçekleşti! 23 kişi yaralandı, 2 bina yan yattı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz