1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Yeniden Refahlı Ali Yüksel: Tek eşlilik erkeklerin kadınlara tuzağıdır – Can Bursalı

Yeniden Refahlı Ali Yüksel: Tek eşlilik erkeklerin kadınlara tuzağıdır – Can Bursalı

featured
service

Yüksel’in ismi, siyaset yapış tarzıyla değil, özel hayatıyla gündeme geldi. Aynı anda üç kadınla evli olduğu ileri sürülen Yüksel, başta kadın örgütleri olarak toplumun büyük bir kesiminin tepkisini çekti. Gösterilen tepkilerin ardından bir açıklama yapan Yüksel, “İlk eşim 2005’te vefat etti. İkinci eşimle 2006’da evlenip 2018’de boşandık” dedi. Ancak Yüksel’in yaptığı açıklamada net bir yanıt yoktu.

Söyleşi talebinde bulunmak için telefonla ulaştığımız Yüksel’le Sakarya’da buluşmak üzere sözleştikten sonra, kendisiyle ilgili bilgi toplamam için Google’da hangi anahtar kelimeleri yazacağım konusunda bana şu tavsiyede bulundu:

“Beni merak ediyorsanız internete Şeyhülislam Ali Yüksel yazın.”

80’li yılların sonu ve 90’lı yıllarda Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nın başkanlığını yapan Yüksel, 80’li yıllara kadar Antalya’da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi öğretmenliği yapıyordu. Yüksel’in hayatı, doktora yapmak için Almanya’ya gitmesiyle değişti. İhtisas için gittiği Almanya’da ilk yıllarda imam-hatiplik yaptı. 1985 yılında Avrupa Milli Görüş Teşkilatı Genel Sekreteri, 1995 yılında da teşkilatın Genel Başkanı oldu.

 1990 yılında Almanya İslam Konseyi tarafından ‘Avrupa Şeyhülislamı’ ilan edilen Yüksel, Avrupa Milli Görüş Teşkilatı’nda geri planda kaldıktan sonra Türkiye’ye döndü. 2009 yılında yurtdışındaki Türk işçilerin örgütlenme sorunlarıyla ilgili görüş almak amacıyla dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in danışmanlık kadrosuna atanan Yüksel, 2010-2011 yıllarında ise Başbakanlık Danışmanlığı yaptı.

2011 yılında emekli olan Yüksel, bir dönem AK Parti’den de milletvekili aday adayı oldu ancak aday gösterilmedi. 1949 doğumlu Yüksel’i, 74 yaşında Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyan ise YRP oldu.

Özel hayatıyla ilgi ve tepki çeken Yüksel’in sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle: 

Seçim sürecinde AK Parti ile birlikte hareket ettiniz. Seçim öncesinde AK Parti’yi eleştiren açıklamalar vardı Yeniden Refah Partisi (YRP) cephesinde. Fatih Erbakan da Cumhurbaşkanı adayı oldu. Ancak sonradan ortaya bir ittifak çıktı. Bu durum YRP’nin oy potansiyeline nasıl yansıdı sizce? Çünkü AK Parti’den kopanlar için önemli bir adres olduğu söyleniyordu YRP’nin.

AK Parti ile biz sadece bir seçim ortaklığı yaptık. Bu ittifaka girerken milletvekilliği, bakanlık ve cumhurbaşkanlığı yardımcılığı pazarlığı yapmadık. Biz ilkelerimizin pazarlığını yaptık ve ‘30 maddelik metnin altına imza attığınız takdirde seçim ittifakı yaparız ve iktidarda iken de bu maddelerin gerçekleştirilmesi yönünde samimi gayretlerinizi gördüğümüz müddetçe de sizi destekleriz. Ama bundan sapma olduğu takdirde önce ikaz ederiz. İkazımız neticesinde de eğer sapma devam ederse o zaman olumlu muhalefet, müspet muhalefet tavrına geçeriz’ dedik. Onlar başlangıçta ilk görüşmelerde 30 maddelik metnin altına imza atmak istemediler. İmza atılmayınca Genel Başkanımız bütün istişare yapılacak kurulları topladı. Görüşmeler sonunda 30 maddelik metne imza atıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yeniden Refahlı Ali Yüksel: Tek eşlilik erkeklerin kadınlara tuzağıdır – Can Bursalı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz