1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Elinde 1 gram, 1 çeyrek ya da 1 yarım altını olan herkese İslam Memiş’ten TARİHLİ UYARI! O tarihte kuyumcuya gidin ve…

Elinde 1 gram, 1 çeyrek ya da 1 yarım altını olan herkese İslam Memiş’ten TARİHLİ UYARI! O tarihte kuyumcuya gidin ve…

featured
service

Elinde 1 gram, 1 çeyrek ya da 1 yarım altını olan herkese İslam Memiş’ten TARİHLİ UYARI! O tarihte kuyumcuya gidin ve…- Tüm yatırımcıların gözü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na (TCMB) çevrildi. Uluslararası piyasalarda güçlü dolar karşısında 1900 dolar seviyesinin altına sarkan altın fiyatları, yurt içinde Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun ağustos ayında politika faizi kararıyla yön bulacak.

Yaşanan Türk Lirası değer kaybı sonrası Dolar karşısında bütün varlıkların şu anda ucuz olduğuna dikkat çeken İslam Memiş, “Elimde TL var, altına, gümüşe, Euro’ya gidebilirim. Borsada satışlar benim açımdan yeni başladı, daha devam edecek. Ne zaman kademeli alım fırsatı gelir, uyarırım.

Dolar kuru serbest piyasalarda 27.13. Yukarı kaldırdı başını. Bu ay ve önümüzdeki ay 27.50 hedef seviyemiz. Yavaş da olsa, agresif yükseliş olmasa da başını yukarı kaldıran bir dolar kuru var. Bu hafta dolar endeksi yükseldi, o yüzden dolar TL de yükseldi kaçınılmaz olarak.

Euro TL 29.45 – 29.55 lira aralığında. Elimde TL var döviz almak istiyorsanız bunun adı dolar değil, euro olmalı. Yıl sonunda 35 lira ile alakalı öngörüm devam ediyor” diye konuştu.

ALTININ ONSUNDA SON DURUM…

Ons altın 1890 doları test edeceğini daha önce söylediğini belirten Altın Uzmanı İslam Memiş, “1890 dolar test edildi, şu anda stabil ancak önümüzdeki hafta 1930 direnci radarına alabilir ve yükseliş bekliyorum. Neden değer kaybetti?

Birincisi ABD Merkez Bankası’nın faiz artırmak ihtimali yüzde 50’ye çıktı, emtialar baskılandı. İkincisi, Çin tarafında emlak şirketlerinin iflasları. Dolar varlıkları güçlendi. Üçüncüsü, dolar endeksi yükseldi. Yükselince dolar karşısındaki yatırım araçlarında da sert baskılanma gördük. Sırada 1930, devamında 1960 dolar dirençleri var ons altında” diye konuştu.

EYLÜL AYI İŞARET EDİLDİ

Gram altında durumun uluslararası piyasadan çok farklı olduğunu vurgulayan İslam Memiş, yeniden 1700 TL’nin altına sarkmasını beklemediğini vurguladı. Memiş, yatırımcıların güvenli limanı gram altın için şu tahmini yaptı:

“Gram altında hikaye bambaşka. Ucuz bir altın yok. Altın yatırımcısı internet fiyatı ile serbest piyasalar arasında 50 lira farka alışmalı. Gram altında 1700 altını beklemiyorum. 1710 lira fiziki tarafta gram altın. Ekranlarda 1650’ler var ama bunların hiçbir geçerliliği yok.

Gram altın 1700 altına sarkmadı bu hafta. Ons altın, ons gümüş, gram altın, gram gümüş tarafında önemli bir uyarım var. Buralar dip seviyeler, hızlı ataklar görebiliriz. Alım için fırsat kollayanlar o yüzden buraları iyi değerlendirmeli. Eylül ortası olabilir, ekim olabilir, ciddi türbülans güçlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elinde 1 gram, 1 çeyrek ya da 1 yarım altını olan herkese İslam Memiş’ten TARİHLİ UYARI! O tarihte kuyumcuya gidin ve…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz