1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bakan Işıkhan’dan memur zam oranı açıklaması! Beklenen zam geldi mi?

Bakan Işıkhan’dan memur zam oranı açıklaması! Beklenen zam geldi mi?

featured
service

Kamu İşveren Heyeti ile Memur-Sen arasında memur ve memur emeklilerinin 2024 ve 2025 yıllarındaki zam oranları konusunda anlaşma sağlanamamıştır. Taraflar 11 hizmet kolunun tamamında anlaşmaya varmışlardır.

Uzlaşı sağlanamayan zam oranı için sürecin devamında Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecektir. Bu 11 kişilik Kurul, yüksek yargı mensupları, bürokratlar, sendikacılar ve akademisyenlerden oluşmaktadır. Kurul, toplu sözleşmeye dair nihai kararını 31 Ağustos’a kadar verecektir.

Uzlaşma sağlanamayan zam oranı için Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecektir. Hakem Kurulu, tarafsız bir şekilde tarafların görüşlerini değerlendirecek ve nihai bir karar verecektir. Kurulun nihai kararını 31 Ağustos tarihine kadar açıklaması planlanmaktadır.

Bu süreçte, hakem kurulunun kararı önemlidir çünkü tüm tarafların kabul edeceği bir karar olacağı için uzlaşmazlık sona ermiş olacaktır. Zam oranlarındaki belirsizlik, memur ve emekli memurların maaşlarını etkileyebileceği için bu karar büyük bir öneme sahiptir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bakan Işıkhan’dan memur zam oranı açıklaması! Beklenen zam geldi mi?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz