1. Haberler
  2. Siyaset
  3. YSK kararına itiraz protestolarının ardından Van’da gösteri yasağı

YSK kararına itiraz protestolarının ardından Van’da gösteri yasağı

featured
service

Açıklamada, Valilik ve Kaymakamlık makamlarınca uygun görülenler haricinde, basın açıklamaları, oturma eylemleri, anketler, çadır ve stant kurulması, imza kampanyaları düzenlenmesi, el ilanı dağıtılması gibi faaliyetlerin de 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince belirtilen tarihler arasında yasaklandığı ifade edildi.

Belirtilen tarihler arasında ilçelerden veya çevre illerden bireysel veya toplu olarak Van ilinde gerçekleşecek kanuna aykırı eylemlere katılımın önlenmesi amacıyla, ilimiz ve ilçelerine giriş ve çıkışların 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili hükümleri uyarınca kısıtlanacağı belirtildi.

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, “Van Valiliğince, Van ili coğrafi sınırları içinde 3 Nisan tarihinden itibaren 17 Nisan tarihine kadar olan 15 günlük süre boyunca tüm etkinlikler yasaklanmış ve il dışından giriş çıkışlara izin verilmeyeceği” ifade edildi. İlimizden Van ili ve ilçelerine seyahat edecek vatandaşların bu yasaklama kararına riayet etmeleri gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YSK kararına itiraz protestolarının ardından Van’da gösteri yasağı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz