1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bilinmeyen telefonları Google’dan hızla öğrenebileceksiniz – Ankaragündem

Bilinmeyen telefonları Google’dan hızla öğrenebileceksiniz – Ankaragündem

featured
service

Google, kullanıcıların en son aramalar ekranından doğrudan bir telefon numarasını araştırma olanağı sunacak yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Beta sürümünde test edilen Lookup adlı bu özellik, Google Telefon uygulamasına yeni bir “Araştır” düğmesi ekliyor. Kullanıcılar bu düğmeye tıkladıklarında, numara Google aramasında aranmış gibi görüntüleniyor.

Google Lookup ile bilinmeyen numaralar hızla sorgulanacak. Bilinmeyen numaraların altında “Lookup” seçeneği görünecek. Buna dokunduğunuza Google numarayı arayacak ve bilgileri ekrana getirecek.

Bu özellik, Pixel telefonlarda zaten bulunan Google Telefon uygulamasına ekleniyor ancak diğer Android kullanıcıları da dilerlerse bu uygulamayı indirebiliyorlar. “Araştır” düğmesi, Telefon uygulamasında son aramalara tıklandığında görülen “Engelle” ve “Geçmiş” gibi seçeneklerle birlikte yer alıyor.

Özellik, sahte telefon numaraları tarafından arandığı zaman, kullanıcıların bilinmeyen numaraları Google’da aramak için pratik bir yol sunuyor.

Google’ın Gmail uygulamasının Android sürümüne Gemini e-posta özetlerini eklemek üzerine de çalışıyor. Bu özellik, bir e-postanın konu satırının hemen altında bir düğme olarak görünüyor. Ancak henüz bu düğmenin bir işlevi bulunmuyor. Sadece Gmail’in üç noktalı menüsünde yeni bir Gemini menü seçeneği yer alıyor. Kullanıcıların Google Workspace hesabı varsa, Android Gemini uygulaması e-postalarını özetleyebiliyor.

 

Kaynak: TELE1

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bilinmeyen telefonları Google’dan hızla öğrenebileceksiniz – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz