1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ne Kanada ne de İzlanda burası Türkiye! Arabasına atlayan gazladı! Türkiye’nin kalbinde bilinmeyen cennet

Ne Kanada ne de İzlanda burası Türkiye! Arabasına atlayan gazladı! Türkiye’nin kalbinde bilinmeyen cennet

featured
service

Kaynağını Kayseri’den alan en önemli akarsu olan Zamantı Irmağı, Seyhan Irmağının iki büyük kolundan biri olarak il topraklarına uzanıyor. 230 kilometre uzunluğundaki bu Irmak Uzunyayla ortalarında, Örenşehir bucağı yakınlarında, Şerefiye köyünde doğuyor.

İlk kaynağını Uzunyayla’dan alan kuzey-güney doğrultusunda uzanan Zamantı Irmağı, Pınarbaşı ilçesinin kuzeydoğusunda kuzeybatı-güneybatı doğrultusunda yer alıyor. Yol boyunca dar ve derin vadiler içerisinde akan zaman çağırmağı Boran, Çermişek, Kuş, Tahtacık, Bercan, Tahtalımezar, Kuru ve Alagöz gibi çay ve Dereleri de sularına ekliyor.

Menderesler çizerek ilerleyen Zamantı Irmağı Tomarza’nın güneyinde sert bir dirsek yaparak batıya yönelmektedir. Ardından yine sert bir dirsekle Kuzey Güney doğrultusunda yer alan Zamantı Irmağı Yahyalı ilçesinin güneyinde il sınırları dışına çıkmaktadır.

zamanti-irmagi-rafting.jpg

Yahyalı ilçe sınırları içerisinde bulunan ve 51 kilometre uzunluğunda olan Zamantı Irmağı 15 kilometresinde milli rafting parkuru ile su tutkunlarını bir arada buluşturuyor. Suyun debisi, yeraltı geçişleri ve kanyonların yanı sıra profesyonel ve amatör raftingcilerin kullanabileceği bir parkur oluşturan Zamantı Irmağı dev kanyonların arasında muhteşem bir yolculuk sunuyor. Suyun de bir sürü rafting için oldukça elverişli bir ortam oluştururken biri 78 diğeri 92 metre uzunluğunda doğal köprülerin altından geçerek rafting yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ne Kanada ne de İzlanda burası Türkiye! Arabasına atlayan gazladı! Türkiye’nin kalbinde bilinmeyen cennet
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz