1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Bekir Bozdağ, seçim kurullarına müdahale etti’

‘Bekir Bozdağ, seçim kurullarına müdahale etti’

featured
service

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde AK Parti’nin adayı Ali Murat Bucak’ın 31 Mart seçimlerini 64 oy farkıyla kazandığı belirtildi. Yeniden Refah Partisi usulsüz oy kullanımı ve tutanaklar ile YSK sisteminin uyuşmadığı gerekçesiyle seçimin yenilenmesini ya da oyların yeniden sayılmasını talep etti. Ancak bu talep İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi. Yeniden Refah Partisi itirazı İl Seçim Kurulu’na taşıdı.

Bu durumun ardından 64 oy farkı olan ilçenin adayı Yeniden Refah Partili Hasan İzol ANKARAGÜNDEM’a çarpıcı açıklamalar yaptı. Yeniden Refah Partili Hasan İzol ve avukatı Ercan Karan “Yangından mal mı kaçırıyorlar? İlçe Seçim Kurulu’na Bekir Bozdağ’ın müdahale ettiğini biliyoruz. Bekir Bozdağ, başarısızlığının faturasını bize kesmeye çalışıyor” ifadelerine yer verdi.

İşte 64 oy farkının olduğu seçim tablosu…

İlçe Genel Meclis seçimi sonucu ise şöyle…

İtiraz süreci devam ederken, AK Partili Ali Murat Bucak’a mazbatası teslim edildi. Eski Adalet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili olan Bekir Bozdağ da itiraz süreci devam ederken Bucak’ı tebrik etti.

ANKARAGÜNDEM’a konuşan Hasan İzol “Bizim kimsenin oyunda gözümüz yok, şaibe yapıldığı videolarla bile kanıtlandı. Seçimi anasının ak sütü gibi hak ettiyse tekrar sayılsın, neyden korkuyorlar? Bekir Bozdağ, Yozgat ve Şanlıurfa’daki kayıpların faturasını bize kesiyor. İtiraz etme sürecimiz devam ederken, itirazımızın sonucu henüz açıklanmamışken AK Partili Bucak’a mazbata verilmesi yanlıştır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Bekir Bozdağ, seçim kurullarına müdahale etti’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz