1. Haberler
  2. Hayat
  3. Kabuğunu soyduğunuz için bin pişman olacaksınız: Meğer binbir derdin şifası onda gizliymiş. Domates kabuğunun faydaları nelerdir?

Kabuğunu soyduğunuz için bin pişman olacaksınız: Meğer binbir derdin şifası onda gizliymiş. Domates kabuğunun faydaları nelerdir?

featured
service

Domates, içeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde insan sağlığına son derece faydalı sebzelerden bir tanesi olurken, domatesin içeriğindeki tüm faydalardan yararlanabilmek için domatesin kabuğunun soyulmaması gerektiği ortaya çıktı.

İşte domates kabuğunun bilinmeyen faydaları…

Domates kabukları, likopen gibi zengin antioksidanlarla doludur. Antioksidan açısından zengin olan domates kabukları, yaşlanmayı geciktirirken cildi de koruma altına almaktadır.

Domates kabuğu kalp sağlığını koruma altına almaya yardımcı olmaktadır. Domatesleri kabuğu ile tükettiğinizde potasyum ve lif açısından zengin bir öğün tüketmiş olacaksınız.

Lutein ve zeaksantin maddeleri içeren domates, göz sağlığını koruma altına almaktadır. Bilhassa sabahları domates ile hazırlanmış smoothie içerek göz sağlığınızı koruyabilirsiniz.

C vitamini zengini olan domates kabuğu beta-karoten içeriğiyle de cildin sağlıklı ve parlak bir görünüm içerisinde olmasına yardımcı olmaktadır.

Yüksek lif içeriğine sahip olan domates kabuğunun düzenli olarak tüketilmesi, sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda kilo kontrolü açısından da önemli bir gıdadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kabuğunu soyduğunuz için bin pişman olacaksınız: Meğer binbir derdin şifası onda gizliymiş. Domates kabuğunun faydaları nelerdir?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz