1. Haberler
  2. Hayat
  3. Domatesle ilgili bilinmeyen gerçek. Yanına bile asla yaklaşmamalıymış…

Domatesle ilgili bilinmeyen gerçek. Yanına bile asla yaklaşmamalıymış…

featured
service

Domates, serin ortamlarda olgunlaşma sürecini yavaşlatır. Bu da domatesin aromasını ve lezzetini zayıflatır. Soğuk hava, domateste bulunan uçucu bileşiklerin yok olmasına neden olur. Bu bileşikler, domatese özgü o eşsiz tadı ve kokuyu verir. Domates, soğukta sertleşir ve sulu dokusunu kaybeder. Bu da domatesin tadını ve yenilebilirliğini olumsuz etkiler. Soğuk hava, domates hücrelerinin su kaybetmesine ve büzülmesine neden olur. Soğuk ortam, domatesin C vitamini ve likopen gibi besin değerlerini azaltabilir. Bu besinler, domatesin antioksidan özelliklerinden sorumludur ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

1. Domates: Domates, buzdolabında saklanırsa lezzetini kaybedebilir ve sertleşebilir. Bunun yerine, domatesleri oda sıcaklığında saklamak daha iyidir.

2. Patates: Patates, buzdolabında nemli bir ortamda saklanırsa çürüyebilir. Patatesleri oda sıcaklığında, kuru bir yerde saklamak daha iyidir.

3. Soğan: Soğan, buzdolabında nemli bir ortamda saklanırsa çürüyebilir ve kokusu diğer yiyeceklere yayılabilir. Soğanları serin ve kuru bir yerde saklamak daha iyi bir seçenektir.

4. Ekmek: Ekmek, buzdolabında nemli bir ortamda saklanırsa bayatlayabilir. Ekmekleri oda sıcaklığında, kuru bir yerde saklamak daha iyidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Domatesle ilgili bilinmeyen gerçek. Yanına bile asla yaklaşmamalıymış…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz