1. Haberler
  2. Gündem
  3. AKOM açıkladı: Yağış bitti, sıcaklıklar artıyor

AKOM açıkladı: Yağış bitti, sıcaklıklar artıyor

featured
service

İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi’nin genelinde soğuk ve yağışlı havanın etkili olduğunun belirtildiği raporda, “İl genelinde sabah erken saatlerden itibaren etkili olan sağanak yağmur neticesinde İstanbul’un farklı bölgelerinde metrekareye 15 ila 50 kilogram arasında yağış kaydedilirken Çatalca’nın ormanlık bölgelerinde bu değer 75 kilograma ulaşmıştır. En fazla yağış Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Eyüp ve Büyükçekmece ilçelerimizde gözlenmiştir.” ifadeleri kullanıldı.

AKOM, hafta boyunca gece ve sabah erken saatlerde görülecek hafif yerel yağışların dışında ciddi bir yağışın beklenmediği aktardı. Sıcaklıkların bugünden itibaren tekrardan artarak hafta boyunca 20-23 derece civarına yaz değerlerine yükseleceğinin öngörüldüğü bildirildi.

Raporda, kuvvetli sağanak, yağmur ve fırtına nedeniyle yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı hazırda bekleyen İBB ekiplerinin, 3 bin 320 personel, 1717 araç ve iş makinesiyle il genelinden alınan ihbarlar doğrultusunda müdahale çalışmalarını yaptığı kaydedildi.

Sorun yaşanan noktaların da yer aldığı raporda, “Çatalca Karacaköy Mahallesi Ahmetpaşa Caddesi Binkılıç Deresi mevkisi yoğun yağış sonrası derenin yükselmesi sonucu dere kenarında mahsur kalan 5 kişi itfaiye ve İstanbul İtfaiyesi Sualtı Arama Kurtarma (İSAK) ekipleri tarafından kurtarılmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan raporda, kentte etkili olan yağış nedeniyle M9 Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı’nın Yenibosna istasyonunda su baskını, Küçükçekmece Cumhuriyet Mahallesi’nde de bir binanın bahçesindeki istinat duvarında çökme yaşandığı aktarıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
AKOM açıkladı: Yağış bitti, sıcaklıklar artıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz