1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nın coşkusunu yaşıyor… İşte il il kutlamalar…

Türkiye 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nın coşkusunu yaşıyor… İşte il il kutlamalar…

featured
service

Kitleler 1 Mayıs için yurdun dört bir yanında da bayram coşkusuyla toplanmak için meydanlarda çağrı yaptı.

İşte il il 1 Mayıs kutlamaları:

1 Mayıs İşçi Bayramı İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda kutlanıyor. Alana ilk olarak CHP örgütü girdi. 11.00’de Kültürpark Lozan Kapısı’nda toplanan ol ve ilçe örgütleri 11.30’da alanda yerini aldı. CHP MYK Üyeleri Murat Bakan ve Deniz Yücel, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, İzmir Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Ednan Arslan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve ilçe belediye başkanları ile partililer alanını ön bölümünü doldurdu. Sahneye çıkan DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı İstanbul’daki polisin tavrını kınadı, meydanı alkışlı protestolar davet etti. Sarı, ayrıca saat 12.00 sularında DİSK üyelerinin de hala Lozan Kapısı’nda olduğunu, orada oturma eylemiyle İstanbul’da yaşananları protesto ettiklerini; Türk İş ve diğer sendikalarla meslek örgütlerinin, farklı siyasi parti, grupların oturma eyleminin sona ermesiyle yürüyüşe geçip alana geleceklerini bildirdi.

Sahneden yükselen özgürlük şarkılarıyla meydandaki kitle gittikçe artıyor. Gündoğdu’da 100 bini aşan bir kitlenin 1 Mayıs’ı kutlamak için toplanması bekleniyor.

Ankara’da DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası ve Ankara Diş Hekimleri Odası tarafından yapılan çağrı ile saat 12.00’de AKM önünde toplanan emekçiler, Tandoğan (Anadolu) Meydanı’na yürüyüşe başladı.

Ankara’da yağmur altında yürüyen emekçiler, “Her Yer Taksim Her Yer Direniş”, “Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam” sloganları atarak meydana ilerliyor.

Evrensel’in aktardığına göre, Van’da KESK, DİSK, Van Barosu, Van-Hakkari Tabip Odası, Diş Hekimleri Odası ile TMMOB öncülüğünde “Emek bizim söz bizim” şiarıyla düzenlenen 1 Mayıs Wan Bölge Mitingi yürüyüş korteji ile başladı. Binlerce emekçi sabah saatlerinde Günpaş AVM önünde bir araya geldi. “Bijî 1’ê Gulanê/ Yaşasın 1 Mayıs” sloganları atan emekçiler, ardından mitingin yapılacağı Musa Anter Parkı’na doğru yola çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nın coşkusunu yaşıyor… İşte il il kutlamalar…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz