1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Oda Başkanı’ndan gençlere tavsiye: Ünlü zincir kahve dükkanları yerine küçük esnaftan kahvenizi için!

Oda Başkanı’ndan gençlere tavsiye: Ünlü zincir kahve dükkanları yerine küçük esnaftan kahvenizi için!

featured
service

Ünlü zincir kahve dükkânı Türkiye’de kahve fiyatlarına zam yaptı. Küçük boy filtre kahvenin fiyatı 70 liraya kadar yükseldi.

Ankara Kurukahveciler ve Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Gençlerimiz küçük esnaftan kahvesini içsin. Esnafa destek olsun. Ünlü zincir kahve dükkânlarında bir kahve 150 lira, hatta 200 liraya kadar da kahve bulunuyor. Küçük esnafta kahve 40 liradan başlıyor. Gençler 40 liraya kahve içebilir. Hem de lezzetli bir kahve içerler.” dedi.

Ünlü zincir kahve dükkânlarında birçok kalemde giderlerin daha fazla olduğunu, bu nedenle maliyetlerin arttığına işaret eden Sevimli, küçük esnafın yanında çalışan işçi sayısının daha az olduğunu söyledi.

Oda’ya kayıtlı 400’e yakın kahveci esnafının bulunduğunu belirten Aytaç, “Oda’mıza kayıtlı Ankara’da 400’e yakın kahve dükkânı var. Çankaya ve Balgat’ta bu dükkânlar yoğunlukta. Esnafımız dükkanında kahve ve çay çeşitlerini satışa sunuyor.” diye belirtti.

Türkiye’de kahve çekirdeğinin yetişmediğini anımsatan Aytaç, kahvenin çekirdeğinin yurtdışından geldiğini, esnafın imalathanesinde ithal kahve çekirdeğini kavurduğunu ve birtakım işlemlerden geçirdiğini anlattı.

Son aylarda ‘kahve’ piyasasında spekülatif haberlerin gündeme oturduğunu dile getiren Aytaç, iklim krizi nedeniyle kahveye zam gelme durumunun doğru olmadığını söyledi.

Türkiye’nin kahve çekirdeğini ithal ettiğini, dolar üzerinden çekirdeği satın alındığını aktaran Aytaç, konuya ilişkin şunları kaydetti:

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Oda Başkanı’ndan gençlere tavsiye: Ünlü zincir kahve dükkanları yerine küçük esnaftan kahvenizi için!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz