1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Emeklilere seyyanen zam müjdesi! SGK uzmanı duyurdu: “4-5 bin lira seyyanen zam gelebilir”

Emeklilere seyyanen zam müjdesi! SGK uzmanı duyurdu: “4-5 bin lira seyyanen zam gelebilir”

featured
service

Milyonlarca emeklinin beklediği zam haberi Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan geldi. Yeni yılda emekli ikramiyeleri ve seyyanen zam konusunda kritik açıklamalar yaptı. Asgari ücret ve emekli maaşını değerlendirdiğinde 30 Haziran tarihini işaret eden Karakaş, yüzde 88’ine denk geldiğini paylaştı.

Türkiye Gazetesi’nde paylaştığı yazısında ekim formülünden bahseden İsa Karakaş, Ankara kulislerinden edinilen bilgileri paylaştı. Ekim formülünü, kamu işçileri, memur ve asgari ücretlere yapılan zamları işaret ederek anlattı. Temmuz ayında yüzde 25 artışla en düşük emekliler zam almıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın başkanlığında 5 bin liralık ikramiye için bir açıklama geldi. İkramiye formülünün tekrardan beklenenler arasında yer aldığını söyleyen Karakaş, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı ikramiyelerine 2018’de çıkan muhalefet ve iktidar rekabetini hatırlattı.

emeklilik-basvurusu-3.webp

Seyyanen zam hakkında konuşan uzman isim, emeklilere verilen sözlerden bahsetti. Bugüne göre 12 bin lira geriye dönükte 8 bin lira alacak olduğunu söyleyen Karakaş, sözlerin tutulması halinde ekonomik durumları gözler önüne serdi. Yürütülen programdan bahsederek 8 bin lirayla 12 bin liranın mümkün olmadığını belirtti.

İsa Karakaş, emeklilerin en iyisini hak ettiğini söyleyerek, 4 – 5 bin lira kadar bir seyyanen zam senaryosundan bahsetti. Seyyanen zam konusunda tüm emekilleri etkilemesi gerektiğini de vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emeklilere seyyanen zam müjdesi! SGK uzmanı duyurdu: “4-5 bin lira seyyanen zam gelebilir”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz