1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari ücretliye kara günler kapıda! Eski Merkez Bankası Başekonomisti açıkladı: Eğer zam yapılmazsa…

Asgari ücretliye kara günler kapıda! Eski Merkez Bankası Başekonomisti açıkladı: Eğer zam yapılmazsa…

featured
service

Ocak ayında asgari ücrete yapılan zam mayıs ayına kadar resmen eridi. Yüzde 50 zamla net olarak 17 bin 2 lira uygulanan asgari ücret, milyonlarca çalışanın gündemine oturdu. Ara zam tarihinin yaklaşmasıyla maaşların eridiği için birçok ekonomistten zam haberleri gelmeye başladı. Yeni yılda tek zam yapılacağı birçok kez tekrarlanırken, TCMB (Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası) tek zam yapılması konusunda çağrı yapmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın konuya dair açıklaması da bulunuyor. Işıkhan açıklamasında zam yapılmayacağını bir kez daha hatırlatmıştı. 2022 yılından itibaren asgari ücrette çifte zam uygulaması başladı. Asgari ücret tarafında ocak ve temmuz ayı zamları milyonlarca çalışanın yüzünü güldürüyordu. Son olarak 2024 yılının ocak ayında yapılan zamla beraber, ara zam konusu gündemden kaldırıldı.

Türk-İş’in geçtiğimiz gün paylaştığı açlık sınırı verilerine göre, asgari ücretliler kafasını iki elinin arasına aldı. Asgari ücret yeniden açlık sınırının altına düştü.

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin dengeli ve yeterli beslenebilmesi için gerekli olan aylık gıda harcama tutarı (açlık sınırı) 17 bin 725 lira 19 kuruş olarak belirlendi. Gıda harcamasının yanı sıra giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için hesaplanan tutar ise (Yoksulluk sınırı) 57 bin 736 lira 78 kuruş olarak hesaplandı.

Geçmiş dönemlerde Merkez Bankası Başekonomisti olarak görev yapan Hakan Kara, asgari ücret hakkında paylaşım yaptı. Asgari ücrete zam yapılmaması halinde oluşabilecek tabloyu şu şekilde paylaştı;

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari ücretliye kara günler kapıda! Eski Merkez Bankası Başekonomisti açıkladı: Eğer zam yapılmazsa…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz