1. Haberler
  2. Gündem
  3. Arkadaşının IBAN tuzağına düştü! 10 yıl hapis cezası alması bekleniyor

Arkadaşının IBAN tuzağına düştü! 10 yıl hapis cezası alması bekleniyor

featured
service

Konya’da çay ocağında çalışan 45 yaşındaki Mustafa Ergin, arkadaşının ‘Benim hesabımda bloke var gelen parayı senin hesabından çekelim’ teklifini kabul etti. Arkadaşı Ergin’in hesabından belirli günlerde kara para aktarımı yaptı.

Engin, ATM’den parayı çekip arkadaşına verdi. Ergin hakkında hesabına gelen 6 işlem için 6 suç dosyası açıldı. 8 ay hapse giren Mustafa Ergin, şimdi ise diğer dosyalardan 10 yıl hapis cezası almayı bekliyor.

Dolandırıcıların trend yöntemi olan IBAN üzerinden para aklama yöntemi ağına takılan ve olayı anlatan 3 çocuk babası Mustafa Ergin, mağdur olduğunu söyleyerek 10 senenin üzerine hapis cezası beklediğini söyledi.

“Ben bedel karşılığı almadım.” diyen Engin “Hesabıma para geldi emanetini verdim. ATM’ye gittiğim için de bana bir sigara parası verdi. Başka türlü verdiği bir şey olmadı. Ben de zaten bir şey beklemiyordum. Ama o arkadaşın internet dolandırıcılığı gibi şeylerle uğraştığını bilmiyordum. Ben insanlık olarak verdim, başka türlü bir niyetim yoktu. Benim toplam 6 tane dosyam var. Her bir dosyadan 3 yıl 4 ay ceza aldım. Toplam cezaevinde 8 ay yattım. Yani bunu ileride istinafta olan dosyalarım da var, bu dosyalarda patlama olduğu zaman en aşağı 10 senenin üzerinde yatacağım bir olay var.” ifadelerini kullandı.

“Kimsenin yaklaşmasını istemem, uzak durmasını istiyorum.” diyen Engin, yetkililere “Mağdurum, işsizim, çocuklarım var, bana yardımcı olunmasını istiyorum.” diye seslendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Arkadaşının IBAN tuzağına düştü! 10 yıl hapis cezası alması bekleniyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz