1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Güneş enerjisi kapasitesi rekor seviyeye ulaştı

Güneş enerjisi kapasitesi rekor seviyeye ulaştı

featured
service

Türkiye, enerji bağımsızlığını artırmak ve net sıfır emisyon hedeflerine ulaşmak için yenilenebilir enerji kaynaklarına olan ilgisini artırıyor. Bu kapsamda güneş enerjisi gibi alternatif kaynaklar üzerinde odaklanma çabaları, ülkenin güneş enerjisi kurulumlarında gözle görülür bir artış yaşamasına neden oluyor.

Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Genel Sekreteri Hakan Erkan, Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği’ndeki değişikliklerin lisanssız üretim tesislerine önemli avantajlar sağladığını belirtti. Bu değişikliklerle, lisanssız güneş santrallerinin kurulum süreçlerinin hızlandığına ve tesislerin kurulu gücünün arttığına dikkat çekti.

Erkan ayrıca, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat programı kapsamında karbon salınımını azaltma çabalarını desteklemek için yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talebinin arttığını vurguladı. Özellikle ihracat yapan firmaların, elektrik ihtiyaçlarını yenilenebilir enerjiden karşılamak için lisanssız güneş santralleri kurmaya başladığını belirtti.

Gelecekte güneş enerjisi alanında yeni rekorlar bekleniyor. Yatırımcıların artan ilgisi ve Bakanlık hedefleri doğrultusunda yüksek güçte yeni güneş santrallerinin devreye girmesiyle artan bir kurulu güce ulaşılması öngörülüyor. Erkan, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmak için bu ivmenin devam edeceğini ve her yıl 3,5 gigavat güneş ve 1,5 gigavat rüzgar santrali kurulumu hedefine rahatlıkla ulaşılabileceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Güneş enerjisi kapasitesi rekor seviyeye ulaştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz