1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Merkez Bankası’ndan rekor döviz alımı: Seçim sonrası 41,8 milyar dolar

Merkez Bankası’ndan rekor döviz alımı: Seçim sonrası 41,8 milyar dolar

featured
service

Bu, TCMB’nin bir günde rekor düzeyde döviz alımı yaptığına işaret ediyor. Daha önceki rekor, 30 Nisan tarihinde 3,3 milyar dolarlık döviz alımıyla gerçekleşmişti.

Bu son alım ile birlikte, TCMB’nin seçim sonrasında toplamda 41,8 milyar dolarlık döviz alımı gerçekleştirdiği görülüyor. 10 Mayıs itibarıyla, TCMB’nin swap hariç net rezervi eksi 23,7 milyar dolar seviyesine geriledi. Bu, Mayıs 2020’den bu yana en iyi seviye olarak kaydedildi.

TCMB Başkanı Karahan, rezervlerdeki toparlanmanın önemini vurgulamış ve Perşembe günü gerçekleştirilen enflasyon raporu sunumunda, rezerv pozisyonunu düzeltme hedeflerine dair açıklamalarda bulunmuştu. Karahan, rezerv hedeflerinin olmadığını ancak enflasyondaki düşüş hedefine engel olmayacak şekilde rezerv pozisyonunu düzeltmeyi amaçladıklarını belirtmişti.

Başkan Karahan, enflasyonun düşürülmesiyle birlikte rezerv pozisyonunun kalıcı şekilde iyileşeceğini ve Türk lirasına olan talebin artacağını öngördü. Bu durumun, TCMB’nin rezerv birikimi adına fırsatlar yaratacağını ve piyasa koşullarını bozmadan rezerv pozisyonunu düzelteceklerini vurgulamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Merkez Bankası’ndan rekor döviz alımı: Seçim sonrası 41,8 milyar dolar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz