1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. OpenAI’nin çığır açan yeniliği: ChatGPT 4o tanıtıldı

OpenAI’nin çığır açan yeniliği: ChatGPT 4o tanıtıldı

featured
service

Ancak, OpenAI CEO’su Sam Altman, bu söylentiyi hızlı bir şekilde yalanladı ve OpenAI’nin Google Arama için bir rakip duyurmayacağını açıkladı. Bununla birlikte, OpenAI’nin 13 Mayıs’ta gizemli bir ChatGPT etkinliği düzenleyeceği doğrulanmıştı. Beklenen etkinlik gerçekleşti ve OpenAI, önemli yeniliklerini duyurdu.

OpenAI, ses, görüntü ve metin girdilerini kabul edebilen ve aynı şekilde çıktı üretebilen yeni bir ChatGPT sürümünü duyurdu. Bu yeni sürüm, “omni” kelimesinden esinlenerek ChatGPT 4o olarak adlandırıldı.

ChatGPT 4o, kullanıcı girdilerine insandan insana konuşmalarla aynı hızda yanıt verebiliyor ve daha doğal insan-makine etkileşimlerine imkan tanıyor. Yeni sürüm, İngilizce’de ChatGPT 4 Turbo ile eşleşirken, diğer dillerde Turbo’dan önemli ölçüde daha iyi performans gösteriyor. Ayrıca, API performansında hız artışı ve %50 daha az maliyetle çalışıyor.

Ses İşleme:

Önceki sesle iletişim yöntemlerinde, ses girdilerini metne dönüştürmek için üç farklı model kullanılıyordu. Bu süreçte ton, arka plan sesleri gibi önemli bilgiler kaybolabiliyordu. ChatGPT 4o, tüm giriş ve çıkışları tek bir modelde birleştirerek bu dezavantajları aşıyor.

Güvenlik ve Yeni Filtreler:

GPT 4o, güvenliği artırmak için istenmeyen ses çıkışlarını önleyen yeni filtrelerle donatıldı. İlk aşamada sadece metin ve görüntü girişleri ile metin çıkışları ve sınırlı ses yetenekleri kullanıma sunulacak. GPT 4o, hem ücretsiz hem de ücretli katmanlar için mevcut olacak, Plus kullanıcıları ise daha yüksek mesaj limitlerine sahip olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
OpenAI’nin çığır açan yeniliği: ChatGPT 4o tanıtıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz