1. Haberler
  2. Gündem
  3. IDMC’nin doğal afet raporunda çarpıcı Türkiye sonucu: Evsiz kalanlar sıralamasında ikinci

IDMC’nin doğal afet raporunda çarpıcı Türkiye sonucu: Evsiz kalanlar sıralamasında ikinci

featured
service

Türkiye, Kahramanmaraş depremleri sonrasında 4 milyon 53 bin kişinin evsiz kalmasıyla doğal afet nedeniyle evsiz kalanlar listesinde ikinci sırada yer aldı. Çin ise listenin başında bulunuyor. IDMC’nin raporuna göre, 2008’den sonra kaydedilen en yüksek oran olan bu durum, Türkiye’deki depremlerin etkilerini gözler önüne serdi.

Raporda, Türkiye’de 6 Şubat 2023’teki depremler sonrasında kiralardaki artışa ve evini kaybedenlerin çadırlara ve ardından konteyner kentlere yerleştiğine dikkat çekildi. Konteyner kentlerin en az üç yıl boyunca kullanılacağı belirtildi. Ayrıca, ülke içinde yer değiştirmelerin arttığı ve 31 Aralık 2023’ten itibaren yaklaşık 822 bin kişinin ülke içinde göçmen statüsüne dönüştüğü ifade edildi. Yıkılma tehlikesi bulunan ancak hala ayakta duran binaların, iç göçü artırmaya devam ettiği vurgulandı. Raporda işsizlik, yüksek yaşam maliyeti ve eğitimdeki sorunlar gibi Türkiye’deki güncel zorluklara da dikkat çekildi.

IDMC Direktörü Alexandra Bilak, bu rakamların “buzdağının sadece görünen kısmı” olduğunu belirtti ve afet yönetimi öneminin altını çizdi. Bilak, “Hiçbir ülke afet nedeniyle yerinden edilmeye karşı bağışıklı değil. Ama yerinden edilmenin etkilerine karşı hazırlık ve planlama yapan ülkelerle ve yapmayanların insanları nasıl etkilediği konusunda bir fark görebiliyoruz. Verilere bakan ve yerinden edilmeyi dikkate alan önleme, müdahale ve uzun vadeli kalkınma planları yapanlar daha çok başarılı oluyor.” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
IDMC’nin doğal afet raporunda çarpıcı Türkiye sonucu: Evsiz kalanlar sıralamasında ikinci
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz