1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hanefi Avcı Emniyet’teki skandalı anlattı: Mafyanın operasyonu

Hanefi Avcı Emniyet’teki skandalı anlattı: Mafyanın operasyonu

featured
service

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin dava kapsamında yaşananlar Türkiye’nin gündemine oturdu. Dosyanın merkezindeki gizli tanığın elektronik kelepçeyle yurtdışına kaçışı ve sonrasında ‘polisin kendisinden iktidar mensuplarına yönelik suçlamada bulunmasını istediği’ iddiası soru işaretlerine yol açtı. Ankara Emniyeti’nde üç yöneticinin uzaklaştırılmasıyla boyut kazanan skandalı Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Bi’ Karar Ver programında yorumladı.

Gizli tanığın emniyet ve savcılık ifadesinde hiçbir siyasinin isminin geçmediğini belirten Avcı “Bu kişi yurtdışına çıktıktan sonra telefon konuşmalarında isimler geçmeye başlamış. Böyle bir şeye karar verilmişse Türkiye’de yapılırdı” dedi. Ankara Emniyeti tarafından çökertilen çetenin olaya siyasi boyut katarak hükümeti tahrik etmeyi ve süreci etkilemeyi amaçladığını söyleyen Avcı “Bütün bunlardan mafyanın bir karşı operasyon yaptığı sonucu çıkıyor” dedi.

Suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında siyaset ve emniyetle ilgili ortaya atılan iddialar tartışılırken emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, olayın perde arkasını anlattı. ANKARAGÜNDEM TV’de ‘Yeni 17-25 Aralık’ iddiaları hakkında konuşan Avcı “Mafya, karşı operasyon yapıyor. ‘Bu soruşturma boş, tamamen montaj’ diyor ve bir yandan da hükümete yakın çevreleri tahrik ederek tahkikatın tamamını gölgeliyor. Bu, mafyayı kurtarmak için emniyet ve mahkemeye yapılan bir operasyon” dedi.

Ankara’da suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan davasında, örgütün iki numarası olduğu belirtiline Serdar Sertçelik’in gözaltına alındıktan sonra gizli tanık yapıldığı ortaya çıkmıştı. Ev hapsinde olan Sertçelik üzerinde e-kelepçe olmasına rağmen yurtdışına kaçmıştı. Sertçelik yurtdışından çektiği videolarda, ‘İfademe iktidara yakın isimlerin eklenmesi istendi’ iddiasında bulunduktan sonra, Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Öner ve yardımcısı Şevket Demircan açığa alındı. Ardından polis müdürlerinin evine baskın yapıldı, gözaltına alındıkları iddia edildi.

Önceki gün ise MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Ayhan Bora Kaplan soruşturmasına ilişkin dikkat çeken bir çıkış yapmıştı. Bahçeli, “Bugünlerde kripto çeteler yeniden Türkiye üzerine hesap yapıyor. Birkaç müdürün açığa alınmasıyla geçiştirilemeyecek bir komplo devrededir. Hedef MHP, AK Parti ve Cumhur İttifakıdır. 17-25 emniyet ve yargı ortaklı darbe girişiminin tekrarını planlayanlara boyun eğersek boynumuz devrilsin’ demişti. Soruşturmada darbe, kumpas iddiaları ortaya saçılırken ANKARAGÜNDEM TV’de konuşan Emekli Emniyet Mdürü Hanefi Avcı, olayın perde arkasını anlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hanefi Avcı Emniyet’teki skandalı anlattı: Mafyanın operasyonu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz