1. Haberler
  2. Gündem
  3. CHP’de Belediyeler Birliği Başkanlığı için süreç başlıyor

CHP’de Belediyeler Birliği Başkanlığı için süreç başlıyor

featured
service

Haziran ayında yapılması beklenen seçim için partide çeşitli adaylar değerlendiriliyor. Ancak, belediye başkanları arasında bir rekabetin yaşanmaması isteniyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın başkanlığı istediği, ancak başka adayların da çıkıp çıkmayacağının sorulması üzerine bir CHP yetkilisi, seçimlerde oy kullanacak büyükşehir belediye başkanları da dahil olmak üzere delege çoğunluğunun görüşüne göre karar verileceğini söyledi.

Parti yetkilisi, “Genel Başkan, delege çoğunluğuna göre büyükşehir belediye başkanları ile görüşerek eğilimi belirler. Bunu bir yarışa dönüştürmeyiz,” dedi.

CHP kulislerinde, delege eğilimlerinin belirlenmesinin ardından konunun MYK’da ele alınarak adayın netleştirileceği ifade ediliyor.

CHP, Türkiye Belediyeler Birliği seçimlerinde İYİ Parti, Yeniden Refah Partisi ve Saadet Partisi delegeleriyle iş birliği yapmayı da planlıyor. CHP’li bir yetkili, iş birliği konusunda şunları söyledi:

“Çoğunluk belediye CHP’de. Nüfusu 10 binin altında olan belediyelerin imkanları kısıtlı. Kardeş belediyecilik organizasyonu yaparak bu belediyelere destek verebiliriz. CHP’ye yakın adaylar İYİ Parti’den de kazanmış olabilir. Ancak, özel bir çaba harcamıyoruz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
CHP’de Belediyeler Birliği Başkanlığı için süreç başlıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz