1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çatalca halkından maden ocağına karşı büyük direniş: ÇED toplantısını yaptırmadılar

Çatalca halkından maden ocağına karşı büyük direniş: ÇED toplantısını yaptırmadılar

featured
service

Gümüşpınar Mahallesi’nde yapılması planlanan maden ocağıyla ilgili ÇED toplantısı, “Madene Hayır”, “Her Ağacı Savunacağız” pankartlarıyla protesto edildi. Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, burada yaptığı konuşmada, maden ocaklarının açılmasına karşı sonuna kadar direneceklerini belirtti. Güzel, “Çatalca Meclisi’nde bu konuyu gündeme getirdik. Bugün burada bir maden ocağının ÇED toplantısı için toplanmış bulunuyoruz. Çatalca hepimizin. Bu konu geçtiğimiz Cuma günü Meclis gündemimize getirilmiş, bir meclis üyemiz tarafından bilgi verilmişti. Bende bu konunun siyaset üstü tutulması gerektiğinden bahsederek siyaset yapan herkesin bu toplantı gün ve saatinde Gümüşpınar mahallemizde olması gerektiğini ifade ederek davet etmiştim. Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bu duyarlılığımız bundan sonraki süreçte de devam edecektir ve bunun takibi de bütün siyasetçilerin gündeminde olacaktır. Hep beraber takip edeceğiz” dedi.

Kuzey Ormanları Savunması’nın da destek verdiği eylemde, ÇED toplantısına girilmemesi kararı alındı. Bu karar bir tutanakla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na iletildi. Hazırlanan tutanak, Belediye Başkanı Erhan Güzel, CHP İlçe Başkanı Yakup Yaşar ve diğer siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar tarafından imzalanarak ilgili makamlara teslim edildi. Tutanakta, halkın maden ocağı projesine karşı olduğu ve ruhsatın iptalini talep ettikleri belirtilerek, toplantının sonlandırıldığı ifade edildi.

“13/05/2024 tarihinde İstanbul İli Çatalca İlçesi, Gümüşpınar Köyü adresinde HD Agrega Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından yapılması planlanan 200707898 ruhsat numaralı Kalker Ocağı Ve Kırma Eleme Tesisi Projesi ile ilgili saat 11.00’de Gümüşpınar Köyü Kapalı Pazar ve Düğün Salonunda gerçekleştirilmesi planlanan ÇED Yönetmeliği uyarınca halkın katılımı için yapılacak toplantı yerine gelindi. Toplantı saatinde ilgililerin hazır bulunduğu görüldü. Toplantı mahallinde halkın bu projenin halkın yaşam alanlarına yakınlığı söz konusu olduğu için proje tanıtımını dinlemek istemedikleri, projenin yapılmasını istemediklerini dile getirdiler. Ruhsatın iptalini talep ettiklerini belirttiler. Tepkilerin devam etmesi üzerine toplantı sonlandırılarak iş bu tutanak tanzim edilmiştir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çatalca halkından maden ocağına karşı büyük direniş: ÇED toplantısını yaptırmadılar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz