1. Haberler
  2. Gündem
  3. 10 yıl ceza alan Ahmet Türk Kobani Davası kararlarını yorumladı: Aslında bu Türkiye’nin geleceğine dinamit koyuldu

10 yıl ceza alan Ahmet Türk Kobani Davası kararlarını yorumladı: Aslında bu Türkiye’nin geleceğine dinamit koyuldu

featured
service

Hukukçular: Kobani davasında yargı aparat olarak kullanıldı

Buna göre Demirtaş’a 47 ayrı suçtan toplam 42 yıl hapis, Yüksekdağ’a ise toplam 30 yıl 3 ay hapis cezası verildi ve tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ise “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan dolayı 10 yıl hapis cezasına hükmedildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Türk, Kobani davasında verilen cezalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Türk, kendisine verilen 10 yıl hapis cezasının kesinleşmesi durumunda hapse gireceğini belirterek, “Bu yaştan sonra Avrupalarda rezil mi olayım? Cezaevinde yatarım daha iyi. Çok önemli değil, onu düşünmüyorum” dedi.

İsmail Saymaz’a konuşan Türk’ün Sözcü’de yer alan söyleyişi şöyle:

“Aslında bu Türkiye’nin geleceğine dinamit koymaktır. Halkları karşı karşıya getirecek bir siyaset ve ötekileştirme politikasıdır. Bugün bizim kucaklaşmaya, sorunları birlikte çözmeye ihtiyacımız var. Bu süreç sadece Kürtlere zarar vermiyor. Türk halkına da zarar veriyor. Demokrasinin ve hukukun olmadığı bir ülkede insanların mutlu olması imkansızdır. Türkiye’nin güçlü bir devlet haline gelmesine imkansızdır. Türkiye’de demokrasi olsaydı hem Ortadoğu’nun en güçlü ülkesi olurdu hem tüm Kürtleri kucaklayacak bir devlet olurdu. Ama maalesef bunu beceremiyor, yapmıyor.

Biliyorsunuz, Diyarbakır’da bir miting (5 Haziran 2015) oldu o dönemde dört kişi ölmüştü. O zaman Selahattin Bey (Demirtaş) kürsüdeydi. Ve “Aman aman” diyordu, “provokasyona gelmeyin, lütfen sakin olun.” Bunu yapan insan için “37 kişinin katili” dediler. Ceza verdiler Selahattin Bey’e.

CHP’nin bu süreçte barışı, kardeşliği, demokratik bir geleceği sağlayacak bir rol oynaması lazım. Bunlara fırsat verirsek Türkiye büyük bir zarar görür. Ve hepimizin dileği, halkların ortak demokratik değerlerde buluştuğu, demokratik bir Türkiye’dir. Ortak demokratik değerler etrafında buluşmalıyız. Bizim temel isteğimiz budur. Barışın sağlanmasını ve kardeşliğin oluşmasını elimizden geldiğince savunacağız.

Türk, kendisine verilen 10 yıl hapis cezasının kesinleşmesi durumunda hapse gireceğini belirterek, “Bu yaştan sonra Avrupalarda rezil mi olayım? Cezaevinde yatarım daha iyi. Çok önemli değil, onu düşünmüyorum” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
10 yıl ceza alan Ahmet Türk Kobani Davası kararlarını yorumladı: Aslında bu Türkiye’nin geleceğine dinamit koyuldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz