1. Haberler
  2. Gündem
  3. DEM Partili Gergerlioğlu’ndan Kırım Tatarları sürgününün yıl dönümünde mesaj: Acısını yüreğimizde hissediyoruz

DEM Partili Gergerlioğlu’ndan Kırım Tatarları sürgününün yıl dönümünde mesaj: Acısını yüreğimizde hissediyoruz

featured
service

Erdoğan’dan Kırım Tatar Sürgünü mesajı: Haklarını savunmayı sürdüreceğiz

Gergerlioğlu, Kırım Tatarlarının 1944 yılında, Çerkeslerin ise 1864 yılında zorla anavatanlarından koparıldıklarını belirterek, “18. ve 19. yüzyıllarda gerçekleşen bu sürgünler, yüz binlerce masum insanın anavatanlarından zorla koparılıp çeşitli bölgelere sürülmeleriyle sonuçlandı. Bu süreçte hayatta kalanlar, aralarında Kocaeli’nin de bulunduğu Anadolu’nun çeşitli şehirlerine yerleştiler. Kocaeli, bu sürgünlerden etkilenen insanların yeni hayatlar kurduğu, kültürlerini ve geleneklerini yaşattıkları önemli merkezlerden biri haline geldi” dedi.

Kocaeli’nin Kırım Tatar ve Çerkes toplulukları için yeni bir başlangıç noktası olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, “Burada, yeni bir başlangıç yapan Kırım Tatar ve Çerkes toplulukları, zengin kültürel miraslarını koruyarak gelecek nesillere aktarmak için çaba göstermişlerdir” şeklinde konuştu.

Sürgün sırasında hayatını kaybeden Kırım Tatarı ve Çerkes vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Gergerlioğlu, “Kederli ailelerine ve tüm halklarımıza başsağlığı diliyorum. Onların yaşadıkları acılar, bizlere adalet, barış ve insan haklarına olan ihtiyacımızı ve bu değerleri güçlendirme sorumluluğumuzu hatırlatmaktadır” dedi.

Gergerlioğlu, mesajını şu sözlerle sonlandırdı:

“Geçmişin acılarını unutmadan, daha adil ve huzurlu bir gelecek inşa etmek için birlikte mücadele inancımı yineliyorum. Bu tarihi yıl dönümünde, Kırım Tatar ve Çerkes halklarının yanında olduğumuzu ve acılarını paylaştığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
DEM Partili Gergerlioğlu’ndan Kırım Tatarları sürgününün yıl dönümünde mesaj: Acısını yüreğimizde hissediyoruz
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz