1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 1 günlük yas ilan edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 1 günlük yas ilan edildi

featured
service

Geçtiğimiz günlerde açıklanan TÜİK’in 2023 yılı doğum istatistiklerine değinen Erdoğan, doğum istatistikleri endişe verici olduğunu belirterek “2001 yılında 2,38 olan doğurganlık hızı 2023 yılında 1,51’e gerilemiştir. Yani nüfusun kendini yenileme eşiği olan 2,1 seviyesinin altındayız. Doğum hızının düşmesi Türkiye için varoluşsal sorundur. Türkiye açısından bir felakettir. En az 3 çocuk çağrımızın önemi bugün daha iyi anlaşılıyor.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, İran Cumnhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye’de 1 günlük ulusal yas ilan edildiğini açıkladı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle;

“Tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tekrar tebrik ediyorum. Bütün kahramanları rahmetle yad ediyorum. Gazilerimizden hayatta olanlara sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Gençlerimiz için gece gündüz çalışmayı sürdürüyoruz.

Kuveyt ile imzaladığımız 6 yeni anlaşma ile işbirliğimizi bir adım öteye taşıdık. Azerbaycan’ın Karabağ zaferi sonrasında Ermenistan ile yürüttüğü barış görüşmelerini takip ediyoruz. Son olarak 30 yıl sonrası 4 köyün Azerbaycan’a teslim edilmesini olumlu karşıladık.

Mevcut anayasanın yeni Türkiye’yi taşıması mümkün değil. 85 milyon olarak yeni yüzyılda, yeni anayasa ülküsünü gerçeğe dönüştürmemiz gerektiğine inanıyorum. Türk demokrasisi, yeni ve sivil bir anayasayı ülkemize kazandırarak darbe geleneği ile hesaplaşmasını tamamlamalıdır.

İran Cumhurbaşkanı Sayın Reisi ve beraberindeki heyetin vefat ettiği helikopter kazasında İHA’ların önemi bir kez daha ortaya çıktı. Bayraktar Akıncı İHA İranlı kardeşlerimizin talebi üzerine arama kurtarma çalışmalarında aktif görev üstlendi. Bayraktar Akıncı İHA, zorlu hava şartlarına rağmen bölgede 7,5 saat arama tarama faaliyeti yaparak toplam 2100 kilometrelik uçuş gerçekleştirdi. Görevini başarıyla tamamladıktan sonra da ülkemize döndü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! 1 günlük yas ilan edildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz